nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 8 z 15    [ Posty: 148 ]

Napisano: 15 sty 2014, 15:33

~Marianna
\"kwiatek, proponuję \"strajk włoski\" :) jeżeli sumiennie wszyscy się będą tego trzymać to po miesiącu dyrekcja zmieni zdanie ;) Pracować tylko w godzinach grafikowych, szkoły, konsultacje, lekarze tylko do południa przez tych co są w pracy. Żadnego \"odbierania\" godzin. Praca tylko wg grafiku. \"

Marianno 100% racji. Ja jeszcze bym tylko dodał, że warto porównać zakres obowiązków z m tym czy pracodawca zapewnił środki do jego realizacji. Skoro macie pracować z rodziną, robić zakupy, odwiedzać szkoły to czy macie na to środki np. samochód. Czy prowadząc dokumentację macie biurko, komputer, drukarkę, fotel? itd.

~Marcin

\"Czy ktoś był w sądzie pracy i złożył pozew? Jeżeli tak to czy został on przyjęty i uznany za zasadny?\"
Marcinie nie za wcześnie na takie pytania? Poczekaj trochę... ;))
~etatysta

Napisano: 15 sty 2014, 15:55

Etatysto pytałem gdyż z rozmów w kuluarach słyszałem, że gdzieś już podobno ktoś coś tam ..... Pewnie to tylko po wsi chodzą słuchy.
~Marcin

Napisano: 15 sty 2014, 19:15

ludzie. ti dobre postulaty, praca tylko w czasie okreslonym prze grafik, alr czy to sie da przy takim rozproszeniu ? przeciez juz teraz sa problemy z odebranie godzin, bo NADGODZIN NIE MA,to ile sily. trzeba, zeby nie przyjsc do pracy, nie zrobic roboty, tylko dla tego ze zasada- nir jestes w.grafiku. ja tez jestem tego zdania, ale widze co i jak sie dzieje. dobrze jey jezeli ludzie maja godziny na inne czynnisci i moga z nich adebra, ale jak wyobrazze ie sobie oddbiwranie z godzin rzeznaczonych na bezppsrednia prace z.dzieckiem. odbieranie bo bylo zebranie. wizyta w szkole poanowana i ta na telefon a nie ujeto tego w grafiku
~mariusz

Napisano: 15 sty 2014, 19:32

racja, narzdzia pracy i organizacja, leza po stronie pracodawcy. jak bylem na kn, to rano wiozlem ( przed g 8) dzieci do szkoly swoim aute ( ok. moglem nie musialem. ryzykowalem) choc auto zakladowe jest. ale na grzyby sie nim jexdzi.
dzis jako samorzadowy przychodze na g 7 i z dzuecmi do szkoly ide pieszo, co mi zjmuje kolka razy wiecej czasu niz autem

a jeszcze bym tylko dodał, że warto porównać zakres obowiązków z m tym czy pracodawca zapewnił środki do jego realizacji.

---- a to dobte, ale sie ismoejecie. nssz zakres obowiaxkow, to ho ho ho, oprevowanu na pocxatku lay po 2000 r.
wiecie ze wuchowawca tze. doppludniowy ma w obowiazku. OBEJSC ZAPLECZE ORAZ W MIARE POTRZEBY STRZYZENIE TRAWNIKOW I ZYWOPLOTOW

NAPRAWDE, taka profeska. a teraz ns zebrabo wtsyarczyl jek zawodu, troche pytab poco naco dlaczego, troche o boze zebu drrekcha zwatpila w swoj. ccykliczny makulaturowy ppmysl ---plsn roczby. pptem ba styczen i luty
~mariusz

Napisano: 15 sty 2014, 19:35

sory pisze telefonu dotyk i mam literowki
~mariusz

Napisano: 15 sty 2014, 19:41

ja jestem zdruzgotana postawą naszego dyrektora. Zastanawiam się jak taki człowiek może pracować w placówce, zarządzać ludźmi.... w głowie się to nie mieści, żeby w taki sposób traktować innych. Myślę, ze wszystkim już niedługo da się w kość obecna sytuacja. Czekam na wieści, czy ktoś faktycznie podał sprawę do sądu. Kierując się wskazówkami zrobie dokładnie to samo!!!
~kwiatek

Napisano: 15 sty 2014, 19:45

Kochani, jeśli ktoś śledzi wątek, to wie, że zamierzałam złożyć pismo do dyrekcji z prośbą o wyjaśnienie przyczyn zaproponowania mi pensji niższej niż innym wychowawcom karcianym. Wyobraźcie sobie, ze dyrekcja nie odpisała mi, ale po trzech dniach od złożenia pisma przeze mnie sekretarka przedstawiła mi propozycję nowego angażu z kwotą jak u koleżanek i kolegów!!!!! I co Wy na to????Zero wyjaśnienia, zero tłumaczenia. Pach i pismo nowe gotowe. Na razie nie podpisałam. chcemy walczyć o wyjaśnienie czemu te stawki są tak niskie.
~paulina

Napisano: 15 sty 2014, 20:45

Wysokość stawek nie wynika wprost ze zmian w ustawie.... :)
~etatysta

Napisano: 15 sty 2014, 21:51

U nas karciani stracili tylko na dodatkach motywacyjnym i trudności owym. Natomiast zasadnicze na poziomie 2 800. Nie jest źle, a nawet powiedziałabym super.Pozdrawiam
~Ewcia.

Napisano: 15 sty 2014, 22:10

na łapke 2850 po 15 latach pracy:)
~Grzes

Strona 8 z 15    [ Posty: 148 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x