nowe sprawozdanie w CAS - jakieś humorystyczne propozycje? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 11 z 13    [ Posty: 122 ]

Napisano: 28 lip 2017, 10:02

Iks pisze:A mnie np. w zeszłym tygodniu księgowa zapytała czemu w tym roku tak mało wniosków na 500+...
Byś wiedział że z tym 500plus to dużo roboty nie ma wiec i wynagrodzenie jakie dostajesz jest adekwatne do obowiązków 8-)

Zapieprzałeś jak dzik, pokazałeś że można przerobić w jednego robotę na 6 osób to się teraz nie dziw że kierownictwo czy księgowa udaje że nie dostrzega wyniszczającej fizycznie i psychicznie ilości pracy jaka Cię czeka. Zamęczą Cię robotą i będą udawać zdziwienie.

Idź na 3 miesiące na L-4 i daj poczuć kierownikowi jakie zadanie na Ciebie nałożył, i nie roń łez Iksie, zapewne kierownik i księgowa biorą wyższy od Twojego dodatek z tytułu realizacji 500+ 8-)
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2017, 10:17

RR pisze: Idź na 3 miesiące na L-4 i daj poczuć kierownikowi jakie zadanie na Ciebie nałożył, i nie roń łez Iksie, zapewne kierownik i księgowa biorą wyższy od Twojego dodatek z tytułu realizacji 500+ 8-)
No właśnie jak pójdę na zwolnienie to zapowiedzieli, że mi ten dodatek zabiorą. a 80% mojej gołej pensji to będzie jakieś 1500 na rękę, od tego odtrącą mi pożyczkę mieszkaniową z ZFŚS, to wyjdzie 1200. Kredyt jeszcze spłacę, ale na rachunki nie starczy. O jedzeniu nie wspominam :lol: Moje jedyne pocieszenie to to, że karma ich w końcu dopadnie :twisted:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2017, 10:29

widzę, ze wszyscy jedziemy na tym samym wózku :(
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 28 lip 2017, 10:36

Ja mam 150 zł więcej brutto niż najniższa krajowa. Nie opłaca mi się w ogóle pracować na tym stanowisku, ponieważ pomoc administracyjna, która ma najniższą krajową nie ma takiej odpowiedzialności jak ja. Na razie nie mogę z tym nic zrobić. Dostajemy te 1,5% i mogliby podnieść nam płace, ale wolą kupić sobie coś innego.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 28 lip 2017, 10:54

Iks pisze:No właśnie jak pójdę na zwolnienie to zapowiedzieli, że mi ten dodatek zabiorą
To bierz zwolnienia w tzw. kratkę np. w tygodniu gdzie są wypłaty 500-ki.

Mój pracodawca podobnie chciał mnie załatwić, nie chciał dać podwyżki (tylko jakiś śmieszny dodatek), i nie chciał dać pracownika do pomocy, no i od września zostanie z przysłowiową ręką w nocniku bowiem zmieniam miejsce zatrudnienia 8-)
Iks pisze:Moje jedyne pocieszenie to to, że karma ich w końcu dopadnie :twisted:
Dopóki będziesz sobą żadna zła karma ich nie dopadnie, bo nadal będziesz harował za pół darmo jak wół a kierownictwo będzie mogło chwalić się dobrze wykonanym zadaniem, wykonanym twoimi rękoma 8-)
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2017, 11:26

A tak wracając do tych wnioseczków, to pewnie i zaczną się jednorazowe sprawozdania od 1 sierpnia a ile to wnioseczków dziś a na jakie dzieciątko czy pierwsze czy drugie itd, a my napiszemy żę tak, że ludzie chcą druki a my ich jeszcze nie mamy bo ich nie przerabialiśmy czy no nie wiem co tam.... pewnie niepotrzebnie znowu się napędzam ale wiecie co macie racje poprostu niczego nie przyspieszymy, to porostu musi się najpierw wydrukować. Patrzyłam na wnioski to one mają 9 stron bez oświadczeń oczywiście, jak zobadczą że drukujemy dla tych co przyjdą 1go to wszyscy będą chcieli, mam wrażenie że to wszystko jest na ostatnią chwilę i nie to żebym narzekała ....
Zuzanka59
Stażysta
Od: 06 lut 2017, 14:34
Zajmuję się: 500+

Napisano: 28 lip 2017, 11:29

Ja dzwoniłam dzisiaj do drukarni i Pan mi powiedział, że na 1 sierpnia druków nie będę miała. A zamówienie złożyłam 19 więc wcale nie tak późno...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 28 lip 2017, 11:31

czytam komunikaty a tam "W celu zapewnienia sprawnej i prawidłowej realizacji ww. świadczeń na stronie internetowej MPIPS pod adresem takim i owym zamieszczone zostały wzory wniosków oraz załączników, czyli podsumowując jakie mamy alibi?
Zuzanka59
Stażysta

Napisano: 28 lip 2017, 11:33

Kochani pewnie to pytanie już padło ale może jednak ktoś ma opracowany wzór taki żeby to 9 stron nie miało a co by mżna interesantowi dać żeby sobie do domku zabrał i wypełnił?
Zuzanka59
Stażysta

Napisano: 28 lip 2017, 11:34

RR pisze:Mój pracodawca podobnie chciał mnie załatwić, nie chciał dać podwyżki (tylko jakiś śmieszny dodatek), i nie chciał dać pracownika do pomocy, no i od września zostanie z przysłowiową ręką w nocniku bowiem zmieniam miejsce zatrudnienia

To jest w ogóle o tyle ciekawe, że ja jestem przekonany, że w sądzie pracy byśmy wygrali. W strukturze organizacyjnej są 4 etaty urzędnicze, już w zeszłym roku żeby ominąć konieczność organizowania konkursu zatrudnili w to miejsce dwie "pomoce administracyjne" z czego jedna dysponowała kompletem upoważnień tak jak zatrudnieni urzędnicy. Potem poszła na zwolnienie z okazji ciąży, teraz jest na macierzyńskim - osoby na zastępstwo brak. W maju druga z pomocy adm. zachorowała na ciążę - osoby na zastępstwo brak. W sumie jeśli pracodawca uważa, że nie ma konieczność zatrudniania na zastępstwo kogoś, to znaczy, że obowiązki tych osób przypisał do pozostałych pracowników bez dodatkowego wynagrodzenia z tego tytułu. Czyli 2 osoby w tej chwili wykonują pracę 4. To chyba nie jest do końca zgodne z przepisami, chyba, że w międzyczasie zmienili strukturę... W każdym bądź razie, jakoś mi sumienie nie pozwala zostawić koleżanek na pastwę losu, bo w sumie winne są tylko tego, że boją się zaprotestować. To pracodawca w tej chwili zmienił się w wyzyskiwacza i co mu zrobisz? Nie zostaje się kierownikiem jednostki budżetowej bez koneksji i pleców w naszej rzeczywistości.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 11 z 13    [ Posty: 122 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x