nowe sprawozdanie w CAS - jakieś humorystyczne propozycje? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 10 z 13    [ Posty: 122 ]

Napisano: 26 lip 2017, 9:06

heiland pisze:@ Iks, przecież chyba w większości ośrodków jest tak że kierownictwo nie robi nic w obszarze ŚW/ŚR/FA.
Moja "góra" nic a nic nie wie w w/w świadczeniach, sam tworzyłem informację, wrzucałem na stronę www, do gablot informacyjnych itp. itd.
U mnie jest identycznie. Nawet sama musiałam prosić o jakąś osobę do pomocy do przyjmowania wniosków. Sami o tym nie pomyśleli...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 26 lip 2017, 9:18

heiland pisze:Moja "góra" nic a nic nie wie w w/w świadczeniach, sam tworzyłem informację, wrzucałem na stronę www, do gablot informacyjnych itp. itd.
A moja góra usilnie stara się "pomagać", ostatnio np. wstrzymali druk wniosków zamówionych przez nas. Chodzi mi bardziej o to, że rozsądnie myślący ludzie zdają sobie sprawę z tego, że od 1 sierpnia nie będziemy mieli rutynowej pracy jak zwykle, tylko będzie to okres wzmożonej aktywności naszych klientów i nas również, trzeba przygotować ośrodek, rozdzielić obowiązki, ustalić harmonogram przyjęć wniosków, godzin otwarcia urzędu, zadać sobie pytanie czy 50% składu osobowego działu poradzi sobie z 250% wniosków z którymi radzi sobie zwykle itd. A mnie np. w zeszłym tygodniu księgowa zapytała czemu w tym roku tak mało wniosków na 500+...
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2017, 9:34

moje kierownictwo jest na urlopie, koleżanka ze SR też... siedzę prawie sama w ośrodku i muszę wszystko ogarnąć - dlatego chociaż tu szukam pomocy
na pismo odpowiadam ja
anitaanitamta
Stażysta
Od: 29 sie 2016, 11:16
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2017, 9:51

Tak się szczerze mówiąc zastanawiam, co by było gdyby dużo ośrodków wpisało zgodnie z prawdą, że nie przygotowało się w żaden szczególny sposób do OZ. Czy to by wywołało jakiś ruch z góry? W tej chwili i tak już za późno na cokolwiek, więc to pismo to raczej taki pic na wodę.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2017, 9:53

zależy też jakiej wielkości ośrodek. W moim ŚW zajmuję się tylko ja więc nie ma mowy o jakimkolwiek podziale obowiązków między pracownikami itp. Kierownik na chorobowym, generalnie wspólnie z koleżankami z ZR ogarniamy wszystko.
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 26 lip 2017, 9:54

Edysia185 pisze:
heiland pisze:@ Iks, przecież chyba w większości ośrodków jest tak że kierownictwo nie robi nic w obszarze ŚW/ŚR/FA.
Moja "góra" nic a nic nie wie w w/w świadczeniach, sam tworzyłem informację, wrzucałem na stronę www, do gablot informacyjnych itp. itd.
U mnie jest identycznie. Nawet sama musiałam prosić o jakąś osobę do pomocy do przyjmowania wniosków. Sami o tym nie pomyśleli...
Ja też kogoś chciałem do pomocy przy przyjmowaniu wniosków. Usłyszałem wielkie G ... "Jak będzie nawał ludzi wtedy kogoś damy"..
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 28 lip 2017, 8:38

Wam też drukarnia mówi, że trzeba liczy dwa tygodnie na realizację zamówienia? ; ) a co os 1go dawać tym ludziom jak przyjdą? Z tego co się popytałam po ościennych ośrodkach co niektórzy mają jeszcze w sierpniu urlopy itd. ; ) które im się należą jak woda oczywiście ; )
Zuzanka59
Stażysta
Od: 06 lut 2017, 14:34
Zajmuję się: 500+

Napisano: 28 lip 2017, 9:00

Zuzanka59 pisze:Wam też drukarnia mówi, że trzeba liczy dwa tygodnie na realizację zamówienia? ; ) a co os 1go dawać tym ludziom jak przyjdą? Z tego co się popytałam po ościennych ośrodkach co niektórzy mają jeszcze w sierpniu urlopy itd. ; ) które im się należą jak woda oczywiście ; )
U mnie urlop w sierpniu w środku przyjmowania wniosków? Nie ma bata żeby przeszło :)
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 28 lip 2017, 9:09

A ja od 1-go idę na urlop ;)
Jaka płaca taka praca. I tyle w temacie :)
lumina
Praktykant
Od: 14 cze 2017, 7:31
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze

Napisano: 28 lip 2017, 9:23

Zuzanka59 pisze:Wam też drukarnia mówi, że trzeba liczy dwa tygodnie na realizację zamówienia? ; ) a co os 1go dawać tym ludziom jak przyjdą? Z tego co się popytałam po ościennych ośrodkach co niektórzy mają jeszcze w sierpniu urlopy itd. ; ) które im się należą jak woda oczywiście ; )
Mi Pan przed chwilą powiedział, że on wszystko na spokojnie robi, i że w połowie przyszłego tygodnia powinien wysłać, a może i nie...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Strona 10 z 13    [ Posty: 122 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x