witam, nie mam czasu na zaglądanie na forum chociaż są tu ciekawe informacje, nurtuje mnie , jako nową osobę pytanie kto u Was \"robi\" papierkową robote, ja jestem w ZI z ramienia OPS przewodniczący jest z policji, czy jest to nowa osoba w OPS, czy dodano tak jak mi ( tzw. pracownik rejonowy) nowe obowiązki, kiedy spać????? Kto wysyła pisma, \"prowadzi\" dokumenty \"NK\" itp. ???
macie to trochę \"przygłupawe\" ponieważ obsługę administracyjną (wszystko praktycznie) zapewnia OPS i nie wiem jak chcesz to pogodzić skoro przewodniczący jest z policji a zastępca z OPS no chyba że OPS jest w tym samym budynku co policja
nooo dziękuję za barrrdzo miłe odpowiedzi, jak bym miała czas to bym czytała,
a serio to pomijając kto jest kto, to kto robi \"czarną robotę\" przewodniczący? Co ma w swoim zakresie zadań osoba z OPS będąca w zespole, chodzi mi o to czy tylko ZI. Ponawiam pytanie - Kto wysyła pisma, \"prowadzi\" dokumenty \"NK\" itp. ??? Może ktoś potrafi sensownie odpowiedzieć.
u nas pracowik socjalny jest przewodniczącym, prowadzi cała dokumentację, wszystkie pisma, protokoły, plany pomocy, koordynuje prace grup roboczych i bezposrednio uczestniczy w każdej, pracuje z rodzinami i to wszystko bez zmniejszenia dotychczasowych obowiązków (normalnie teren. pełna admnistracja, POKL, sprawozdawczośc i wiele innych)
U nas pracownik socjalny również jest przewodniczącym i NIC NIE ROBI w kwestii kart, tylko zwala czarną robotę na innych. Aż nie mogę się doczekać kontroli, na której wyjdzie to wprost i wtedy ciekawe co powie - że pewnie to wina innych, ale wtedy już nikt mu z uśmiechem nie przytaknie.