Jerry albo Spreed-pytanie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 lut 2013, 11:37

Chcę zakończyć NK- w 3 przypadkach , wypełniłam druk- pt \"Informacja Grupy Roboczej o zakończeniu działań\"- w jaki sposób drogą oficjalną powiadomić przewodniczącego o zakończeniu procedury- wystarczy przesłać wypełnioną część + kilka zdań do przewodniczącego. Podpowiedz
~emilka

Napisano: 12 lut 2013, 14:06

Pytanie nie jest skierowane do mnie ale\"

§18.1
2. Zakończenie procedury wymaga udokumentowania w formie protokołu podpisanego przez przewodniczącego zespołu interdyscyplinarnego, który powinien zawierać:
1) dane dotyczące osób, wobec których realizowana była procedura;
2) datę rozpoczęcia i zakończenia procedury;
3) opis podjętych działań w ramach procedury.
3. O zakończeniu procedury powiadamia się podmioty uczestniczące w procedurze po jej zakończeniu.

Podczas posiedzenia grupy roboczej, protokołujemy, że:
1. zjawisko przemocy nie występuje,
2. zrealizowano play pomocy osobie/rodzinie
3. podjęta takie lub inne działania wobec sprawcy, ofiary, dzieci (kierowanie na zajęcia korekcyjne, do psychologa itp.)

Mamy na wszelki wypadek oświadczenie ofiary, że sprawca zaprzestał stosowania przemocy, sytuacja uległa poprawie itp.
~Jkob

Napisano: 12 lut 2013, 15:00

Jkob- dzięki serdeczne, protokół dajesz przewodniczącemu + info tj.kilka zdań na kartce?
Nie mniej jednak dzięki - tak właśnie zrobiłam, z tym ,że wypełniłam tzw: informację GR o zakończeniu działaniu, rozumiem że protokół także. Pa.
~emilka

Napisano: 12 lut 2013, 16:55

żadnej kartki nie daję przewodniczącemu. protokół z posiedzenia grupy stanowi u nas zakończenie procedury. Na podstawie rozporządzenia §18.1.2 sam przygotowuję protokół z opisem co zostało zrealizowane itp., ten protokół podpisuje przewodniczący i podpisują się na nim przedstawiciele instytucji biorących udział w procedurze.
i na tym koniec.
~Jkob

Napisano: 12 lut 2013, 17:11

ok. mam protokół info. o zakończeniu procedury + inf. gr o zakończeniu działąń. co , z kim , jakie działania, rokowania. Dzięki
~emilka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem