Witam
Chciałam obejrzeć nowy formularz OZPS ....i wycofałam się.
W kolumnie status widnieje "brak WAW".
Czy należy czekać aż automatycznie się zasilą dane, czy samemu trzeba jakoś kombinować i zasilić........bo może w nieskończoność będzie się czekało
Może ktoś wie to niech się odezwie
Pozdrawiam
Pracuję na nOpieka. U mnie w formularzu widnieje "brak WAW". Przy próbie wypełniania formularza pojawia się komunikat "Sprawozdanie zawiera komórki, których wartości powinny zostac uzupełnione przez aplikację dziedzinową. Aplikacja dziedzinowa nie przekazała jeszcze potrzebnych wartości."
jak powinnam zasilić te dane?
Jest tak dlatego, że w tym roku w Ocenie Zasobów Pomocy Społecznej (OZPS) zmienił się sposób podpowiedzi komórek w tabeli 2. DANE O KORZYSTAJĄCYCH Z POMOCY I WSPARCIA. Wiersze od 2 do 13 mają być wyliczone na podstawie Wartości Automatycznie Wyliczanych (WAW). czyli mechanizmu, który dotąd służył do wykazania liczby wywiadów przeprowadzonych elektronicznie. Po opublikowaniu WAW przez MRPiPS, system POMOST Std pobiera go automatycznie, wylicza i wysyła wyniki do Centralnej Aplikacji Statystycznej (CAS), także kto ma POMOST Std, nie musi się martwić o te wiersze, zrobi to się automatycznie.