odmowa wszczęcia dochodzenia - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 11 paź 2013, 16:40

jakie dowody jak żaden sąsiad nie chce zeznawać, ja o tym wiem od nich, albo od kogoś kto słyszał, że sąsiad widział..
co potwierdzi dzielnicowy, że ja coś słyszałem od trzeciej wody po kisielu
ja sobie też nie wyobrażam, że kobieta nie spotyka się z psychologiem, ale końmi jej tam nie mogę zaciągnąć, ona twierdzi że wszystko jest ok. rozmów o konsekwencjach przemocy i mozliwościach ukarania sprawcy było kilka
chodzi mi o to, że jak ktoś faktycznie nie chce pomocy to my jako zespół i tak nic raczej nie zrobimy
~d..a

Napisano: 11 paź 2013, 16:57

czyli nie zamkniesz procedury- jeśli przemoc nie ustała w tej rodzinie. Czyli par.18.1 odpada i par.18.2 też- ponieważ to że rzekomo pani nie współpracuje - to nie jest żadną przesłanką co - braku zasadności- był by to samobój .
Uważam - że problemy które poruszacie są do rozwiązania przy rzeczowym , rozsądnym i przemyślanym ułożeniu planu pomocy rodzinie.
A jeśli ktoś odmawia przyjęcia pomocy? - co robicie?- ciekawa jestem- mówię o dorosłej osobie- bo jeśli w grę wchodzi dziecko- nawet jeśli nie jest bezpośrednio dotknięty przemocą - to nie ma szans na zostawienie sprawy.

Także... - czytałam wpisy emilki, Jerry i paru innych osób- na przeróżne tematy - czyli było to omawiane.
~martyna

Napisano: 11 paź 2013, 22:59

Jak sąsiedzi zeznają że trwa przemoc to kolejne zawiadomienie do prokuratury i wskazanie sąsiadów jako źródła informacji.
KTO decyduje że przemoc ustała? MARTYNA. Ona wie nawet wtedy jak nie wie o tym nikt inny.
Oczywiście że MARTYNA wie lepiej o wszystkim. O stadiach, konsekwencjach i innych banialukach z których nic nie wynika jeśli ofiara nie chce współpracować.
~Pielęgniarz socjalny

Napisano: 12 paź 2013, 18:41

Grupa Robocza / ZI -decyduje o ustaniu przemocy w rodzinie - nikt inny pielęgniarzu..
~martyna

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x