Ogólnopolskie DNI PROTESTU - HYdE PaRK

Strona 13 z 41    [ Posty: 408 ]

Napisano: 21 sie 2013, 13:12

normalne

i trochę danych o polsce
l. zatrudnionych 15+ - 15,3 mln luda
l. biernych zawodowo - 13,4 mln luda
l. zwiazkowców - 2,5 mln luda
l. zw. zaw. 6,5 tys.
śr. wiek związkowca - 41,1 lata
śr. zarobek wziazkowca - od 6 tys do 14 tys. zł. w zależności od centrali

i pytanie: o kogo tak naprawde walczą zwiazkowcy? i o co?
~bo

Napisano: 21 sie 2013, 16:35

~~bo, to chyba najlepiej obrazuje z jak poważną sytuacją MAMY DO CZYNIENIA W KRAJU, a wnioski nasuwają się same - tutaj nie ma na co czekać, rząd do dymisji ~~bo każdy dzień zwłoki to bardziej realne zagrożenie przemocy ( świadczą o tym groźby rządu kierowane po kolei do każdego kto staje na jego drodze i ma inne zdanie niż rząd i zastanawiam się czyj to jest rząd ( obecnie jestem przekonana, że to już nawet nie jest rzad PO wyborcow, ale jakiś samozwańczy kameleon, którego przemieniła wladza, której wyzwaniom PO prostu nie jest w stanie sprostać
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 sie 2013, 16:43

tyś jest po prostu nienormalna w swojej nienawisci i braku logicznego myślenia - sie leczyć tobie trzeba a nie wyciaganiem pisowskich wniosków sie zajmować
~do dzibar

Napisano: 21 sie 2013, 16:45

i jeszcze jedno pisumaniaczko także bym był zwiazkowcem i wszczynał protesty za 14 koła na etacie zawodowego zwiazkowca - ptotestujacego o wsysko i wszędzie
~do dzibar

Napisano: 21 sie 2013, 16:46

i jeszcze jedno; odpowiem tobie na pytanie~~bo związki zawodowe walczą o takie osoby jak ja i dziękuję im za to, ze są tu i teraz i czuwają i że mam w nich oparcie pomimo tego, że nie jestem zwiazkowcem ~~bo(trzy miesiace przed zwolnieniem z pracy wypisałam się ze Związku), a jednak nie w pracy to tu i teraz przyznaję, że na Związek Solidarność zawsze można liczyć.
Dla rzadu to jest bardzo poważne przesłanie, że żyjemy w kraju demokratycznym gdzie nikt nam nie bedzie groził paluszkiem i żadna wladze tak jak i nikt inny w tym państwie nie mają monopolu na przemoc, w kraju prawa na przemoc nie ma miejsca
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2013, 16:50

esk - 400 ooo luda
opezezetka - 700 000

to są reprezentanci narodu - chyba wyłacznie swoich zwiazkowych zawodowych krzykaczy
~do dzibar

Napisano: 21 sie 2013, 16:54

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/bijatyki ... stra/k6lmv

~~do dzibar; akurat z logika nie miałam nigdy problemu wrecz przeciwnie, no nie jestes na etacie zawodowego zwiazkowca pewnie wlasnie ze wzgledu na mantalnosc(14:45), - bo do tego aby być trzeba miec i charyzme i odpowiednią postawe, a nie zachowanie nieodpowiedzialnego awanturnika.
Jak widziesz byle kto nie może pełnic tak odpowiedzialnej funkcji - pewnie żal tobie i masz pretensje ~~do dzibar, ze \"chciałaby dusza do raju ale grzechy nie POzwalaja\":)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2013, 16:54

ale monopol na przemoc i wymuszanie przywilejów mają zwiazkowcy - atrybuty przemocy za 14 koła miesięcznie - opony najlepiej podpalone, styliska, śróby, łańcuchy, blokady miast, śiłowe wymoszanie przywilejów w upadajacych molochach produkujacych powyżej kosztów opłacalnych i można by jeszcze pisac a kto popiera takie związki no m.in. dzibar zwolniona sama wiesz za co i zostało to udowidnione ci wyrokali sadowymi i to prawpomocnymi w procesach, które przegrałaś tak jak i swoje zawodowe życie i
~do dzibar

Napisano: 21 sie 2013, 16:58

dziaba nienawistniku - ma pracę, mam normalna rodzine, mam przyjaciówl, nie musze ganiać po sadach oi pg żeby sie dowartosciować,, nie musze maniaxcko wklejac wszystkiego co mi wpadnie w internet bo nie masz juz z kim o tym rozmawiac, nie musze z rodzina na terapię chodzioc, nie muszę zmieniac mieszkania - mam wszystko to czego ty juz nie masz i mniec nie bedzieśz a poza wszystkim ma SPOKÓJ dzobar SPOKÓJ w odróznieniu od ciebie pieniaczko
~do dzibar

Napisano: 21 sie 2013, 17:23

Nie jestem pieniaczką - wręcz przeciwnie bardzo wytrwale i cierpliwie znoszę wszystkie niedogodności i ulomnosci prawa zwiazane z patologia tego systemu do którego ty tak ( dla SPOKOJU) SIE PRZYSTOSOWAŁAŚ (EŚ) i jeszcze obłudnie wmawiasz mi, że problem leży po mojej stronie bo nie jestem w stanie przystosować sie i aprobowac patologii ( co ja jako jedna z pierwszych dostrzegłam, a co teraz coraz wiecej osób widzi)
Tak wiec piętnowanie nic tobie nie pomoże, a wręcz przeciwnie - swiadczy tylko o tym jak dalece mentalnie jesteś jeszcze w tamtym wieku i dawnym ustroju
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 13 z 41    [ Posty: 408 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x