W ciągu ostatnich miesięcy mieliśmy do czynienia z niepokojącymi doniesieniami o wielu napadach na mieszkańców Krakowa. W ubiegłym tygodniu miastem wstrząsnęła informacja o śmierci 23-letniego Dawida, śmiertelnie ranionego nożem na ulicy Grodzkiej. Użytkownicy Onetu chętnie podjęli dyskusję o bezpieczeństwie w mieście.\"
\"Przeminęły burze, przeminęły wichury. Na koniec wyjrzała tęcza. Strony widowiska (rząd i związkowcy) spojrzały wreszcie w swoją stronę. Wydawało się, że mogą zająć się naprawdę ważnymi sprawami. Ale nie – one dalej pomrukują, dalej prężą muskuły - pisze Waldemar Dębski w felietonie dla WP.PL.
Czytaj także wcześniejsze felietony Wiesława Dębskiego
Galeria
materiał foto
Związkowcy z całej Polski ruszają na stolicę
Protest i gniew
Szczególnie po stronie rządu, który udaje, że nie rozumie reguł gry związkowej. Jakby jego ministrowie zapomnieli, dlaczego spór rząd – „Solidarność” przybrał personalny garnitur Tusk – Duda. Cofnijmy się więc o kilkanaście miesięcy: Piotr Duda przyniósł do sejmu 2 mln podpisów w sprawie referendum dotyczącego wieku emerytalnego (wylądowały w koszu). Z trybuny sejmowej wygłosił świetne przemówienie, bardzo merytoryczne. I co odpowiedział premier? Donald Tusk nazwał szefa największej centrali związkowej pętakiem! Doprawdy trudno po takim dictum usiąść przy jednym stole. \" https://wiadomosci.wp.pl/kat,137076,titl ... omosc.html
niewiele masz do powiedzenia - a związkowcy się już dość nachapali i jeszcze im mało
i to jest mój nick bo sobie go wybrałam a co to \"dzibar\" to znak towarowy że podlega zastrzeżeniu i na nikogo sie nie powołuje albowiem dodałam wzorem boś ty jest wzorem wklejania