ograniczenie etatów do minimum - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lis 2011, 11:29

Mam pytanie do pcpr-ów. Czy w waszych jednostkach zostały ograniczone etaty pracowników socjalnych. Jeżeli tak to do ilu. Czy to prawda, że urzędy wojewódzkie mają decydujący wpływ na ilość tych etatów, czy to tylko bujda. W gminach to wiadomo, że ma. Proszę wypowiedzcie się. Bo ktoś nam chce wcisnąć ciemnotę.
~etat

Napisano: 18 lis 2011, 13:23

u mnie aktualnie jest 4 pracowników socjalnych, jeśli wejdzie w życie ustawa o pieczy zostanie 1 socjalny, a pozostałej trójce zmienią stanowiska
~*

Napisano: 18 lis 2011, 14:06

Raczej wciskają wam kit, albo chcą zrzucić odpowiedzialność na kogoś innego.

W okresie 3 pierwszych lat nadal można zatrudniać pracownika socjalnego do obsługi starszych niż 3 lata rodzin zastępczych tylko pracownik ten nie będzie robił wywiadów, ale czy praca pracownika socjalnego zaczyna i kończy się na przeprowadzeniu wywiadu rodzinnego. Bo moja \"ulubiona\", chwała niebiosom, była pani minister Fedak, tak nas właśnie traktowała - niemal jak ankieterów. Mam nadzieję, że spotka ją za to zasłużony los.

A wracając do tematu moim zdaniem pracownik socjalny będzie potrzebny do usamodzielnień, do umieszczenia dziecka w placówce, do zweryfikowania oświadczeń i wniosków rodzin zastępczych, wychowanków pieczy, czy rodziców naturalnych przy odpłatności.
~iwa

Napisano: 18 lis 2011, 17:23

po Pani minister Fedak widać jakie miała pojęcie o pracy socjalnej, a potem się dziwimy jak powstają takie buble jak ustawa o pieczy jak zabierają się za to takie osoby jak Pani Fedak.Dla nich praca socjalna to tylko wywiady.... wstyd...
~Iza

Napisano: 19 lis 2011, 23:53

U Mnie jest 3 pracowników socjalnych ale z dniem wejścia w życie ustawy zostanie jeden na 1/2 etetu do usamodzielnianych oraz biologicznych rodziców. Reszta na inne stanowiska pracy
Od stycznia będzie totalny chaos.
Mogli zrobić zmianę do aktualnej ustawy o pomocy społecznej i nie byłoby zamieszania a tak z większości pracowników socjalnych w PCPR starcą swoje dotychczasowe stanowiska pracy. To jest przykre
~Pan

Napisano: 20 lis 2011, 12:01

u nas obecnie jest 4 pracowników socjalnych zostanie od stycznia 1 reszta się przekwalifikuje ale nasz szczescie nikogo nie zwolnią
~lilo

Napisano: 20 lis 2011, 20:43

Widzę, że pani Fedak nazywana przezemnie pieszczotliwie \"muminkim\" wszystkim się podobała i teraz świetujemy, że jej nie ma
U nas jest 2 pracowników socjalnych zostanie 1 do wychowanków i głownie dlatego, że lepiej nie likwidować tego stanowiska bo może jednak się przyda
~aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x