Przedawnienie należności - rodzice biologiczni - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 18 lis 2011, 23:50

Proszę o pomoc. Czy zgodnie z art. 104 ustawy o pomocy społecznej stosujecie przedawnienie po 3 latach, należności nieuzyskanej od rodzica biologicznego?
~Mada

Napisano: 19 lis 2011, 23:46

a próbowałaś skierować sprawę do komornika? Bo ja w styczniu prawdopodobnie skieruje sprawę do komornika o ściągnięcia należności
~Pan

Napisano: 20 lis 2011, 11:46

Witaj Pan!
Sprawy leżą u komornika i minął ich termin przedawnienia. Chciałabym wiedzieć czy ktoś już te odpłatności przedawniał i jak to zrobił. Pozdrawiam
~Mada

Napisano: 22 lis 2011, 18:39

A może warto spróbować napisać pismo do Naczelnika Urzędu Skarbowego o wgląd dochodów Klienta. I może na tej podstawie ściągnąć należności jak będzie rozliczał się z PIT.
Ale nie jestem pewny bo nigdy tego nie robiliśmy.
~Pan

Napisano: 26 lis 2011, 10:01

My przygotowujemy przedawnienia tak: wypisujemy w piśmie do księgowości wszystkie działani ajakie podejmowaliśmy w celu wyegzekwowania należnej kwoty (po kolei, chronologicznie) a na końcu wnioskujemy o wyksięgowanie z powodu przedawnienia.
~kaja

Napisano: 27 lis 2011, 15:31

Kaja dzięki za wpis bo już myślałam, że tylko ja przedawniam na podstawie art. 104. Nie wiem tylko co robić z rodzicami biologicznymi od nowego roku.
~Mada

Napisano: 27 lis 2011, 22:57

Ja narazie też jeszcze nie wiem, ale idę na konsultacje w środę do prawnika to mam nadzieję, że będę wiedzieć więcej
~kaja

Napisano: 28 lis 2011, 17:32

kaja będę wdzięczna za każdą informację pozdrawiam
~Mada

Napisano: 28 cze 2012, 10:31

Czy jak macie tytuły wykonawcze w Urzędzie Skarbowym to piszecie do nich że sprawa się przedawniła? I co na tej podstawie? należność jest wyksięgowana? Proszę pomóżcie, mam sprawy przedawnione i nie wiem co zrobić
~agata

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x