turnus - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 lis 2011, 11:43

Witam serdecznie forumowiczów!!!

Mam pytanie czy osoba niepełnosprawna, która uzyskała dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego może uczestniczyć na turnusie rehabilitacyjnym w ośrodku(tak na marginesie ma ważne od i or) w mieście, w którym zamieszkuje??
Ktoś mi zasugerował, że nie ma takiej możliwości.
Turnus spełnia wszystkie wymogi, co prawda jest na miejscu, ale są tam noclegi zabiegi i 14 dni przebywa się na jego terenie.
Nie chcę pisać o opinię do Pełnomocnika bo rozporządzenie nie wspomina nic o takim przypadku, jeżeli ośrodek spełnia wymogi to jest ok.

Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
~ania pcpr

Napisano: 22 lis 2011, 13:16

witaj.

Wydaje mi się, że dla Ciebie ważne jest oświadczenie o wyborze turnusu przez wnioskodawce i oświadczenie organizatora. jeżeli Będą sie zgadzać to chyba nie ma problemu. Problem może pojawić się jak dostaniesz informację o przebiegu turnusu. Nie wiadomo co tam szanowny organizator wypisze. Wiadomo jak z nimi jest.
~Maciek

Napisano: 22 lis 2011, 14:28

Hej dzięki za odpowiedź. Oświadczenie i wybór turnusu, a później informacja o przebiegu turnusu jest zawsze idealnie zrobione, bo organizator jest świetny.Tylko dyrekcja upiera się, że jaki to turnus skoro osoba nie wyjechała :(
~ania pcpr

Napisano: 22 lis 2011, 15:57

W rozporządzeniu nic na ten temat nie ma, więc jeśli ośrodek spełnia wymogi, to jest ok.
~basia

Napisano: 22 lis 2011, 16:01

A gdzie pisze, że musi wyjechać?. Turnus musi spełnić założenie, podst. jest rozwijanie umiejętności społecznych, ośrodek musi mieć zezwolenie na przyjmowanie osób .....bla, bla tak jak w rozporządzeniu.
~basia

Napisano: 22 lis 2011, 23:59

dzięki za odpowiedzi też myślę tak jak wy............. ale ja nie jestem kierownikiem :P pozdrawiam
~ania pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x