Opinie na temat założeń do zmian w ustawie o pomocy społecznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 15    [ Posty: 145 ]

Napisano: 17 gru 2013, 13:41

Stara śpiewka o zmianach my chcemy wy nie chcecie. A czy ktoś w tej stercie ogólników co można je przypiąć do wszystkiego dał jakiś konkretne odpowiedzi na uwagi organizacji społecznych?

I jeszcze do naiwnej kasi - pan Donald obiecywał nam Irlandię ty Anglię. Jak to się skończy już wiemy. Zielona wyspa ha ha
~centra

Napisano: 17 gru 2013, 13:52

i co ja powinnam Wam odpowiedzieć.? hmm

Sposób komunikacji i tu: Wasze posty - świadczą o nadmiernej irytacji, agresji - i lęku - bo to nie jest strach ( bo ten ma podłoże realne) .
Ja domyślam się - że nie ma powodu tak naprawdę do lęku - ponieważ skoro do teraz was nie wyrzucili - to nie uczynią tego nadal.
Ale to panika grupowa - i to rozumiem.
Analfabetyzm ?- znam definicję - a ta zupełnie mi tu nie pasuje - mam swoje zdanie - tak odczytuję list nadawcy bez podtekstów i tyle.
~emilka

Napisano: 17 gru 2013, 14:08

Emilka jest typem specjalisty, który uważa, iż każdy system będzie korzystał z jego aktywności zawodowej. Zupełnie nie przyjmuje do wiadomości, że istnieją specjaliści dla których ważne są również wartości realizowane przez system. Planowane przez MPiPS zmiany będą mieć złe następstwa zarówno dla osób korzystających z pomocy, jak pracowników, którzy będą obsługiwać zadania pomocy społecznej.
~głos

Napisano: 17 gru 2013, 14:14

NASTAŁY CZASY KONKURENCJI!
Kierownikiem Działu Zostanie...
Ten, KTÓRY WYKOŃCZY DRUGIEGO.
~reforma

Napisano: 17 gru 2013, 14:20

Emilko Boże ty chyba postradałaś zmysły i o wtórny analfabetyzm chodziło co pasuje jak ulał
~centra

Napisano: 17 gru 2013, 16:02

wtórny , wtórny ...centra, nie chce mi się rozwodzić nad słusznością zastosowania tej definicji. Mało ciekawa dyskusja.

ale do : ~głos mam pytanie . Poważnie.
1. O jakich \"innych\" wartościach mówisz/ masz na myśli ?- czyli jakie wartości były do tej pory / są realizowane w obecnym systemie pomocy społecznej - a po Zmianach mogą ulec zniweczeniu. ?
Inne pytania odpuszczam...
~emilka

Napisano: 17 gru 2013, 18:33

W grupie przyjemniej się panikuje. Strach przed zmianami to jedyna rzecz która was łączy i na swój sposób integruje.
~Adam

Napisano: 17 gru 2013, 22:03

Czy dobrze rozumiem, będzie rozdział - pracy socjalnej od pracy biurowej?
~??

Napisano: 17 gru 2013, 22:07

Coś w tym rodzaju. Administracja może już zacząć się bać o stołki.
~Adam

Napisano: 17 gru 2013, 22:15

Dziękuje Adasiu za odpowiedz.
Ciekawi mnie jeszcze zapis - 2000/ 1 pracownika socjalnego i - 50 środowisk/ 1 pracownika socjalnego czy będzie nadal aktualny?
~??

Strona 2 z 15    [ Posty: 145 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x