Opinie na temat założeń do zmian w ustawie o pomocy społecznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 15    [ Posty: 145 ]

Napisano: 18 gru 2013, 18:39

do My - ja nawet nie wiem jak się do Ciebie zwracać i rozmawiać z Tobą.Nie lubię takich sytuacji - no ale jest jałowo.

Terapeuta.
Poważna sprawa - jaka? Zmiany ? - no tak to były poważne tematy,sprawy -ale nikt Was o zdanie nie pytał i ostatecznie - wynikiem tego jest wasza frustracja , która teraz znalazła ujście w postaci międlenia tematu na forum . I to mój terapeuto- ja mogę ewentualnie podciągnąć pod próbę dowartościowania się -bardzo nieudolną .

Wkurzony - Uwierz mi \"efektywność\" obecnego systemu pomocy społecznej ( m.in.rzesza \"wyuczonych \"nieudaczników - zależnych od paru groszy - bez motywacji i chęci do zmiany) - jest tak wątpliwa jak prawda o owym jabłku spadającym na śpiącego naukowca.
Niemniej jednak teoria powstała - a następni ją wykorzystali z wielkim powodzeniem.
Może i tym razem będzie tak samo - Koncepcja Nowej pomocy społecznej stworzy, mam nadzieję podwaliny dla rozwoju wielkich osobowości - którzy widzą pomoc społeczną inaczej .
Mam na myśli oczywiście m.in siebie . Widzę też obok siebie Adama. Wy się starzejecie - i się boicie zmian - ja mam czas ..
~emilka

Napisano: 18 gru 2013, 19:15

Błąd w myśleniu Emilko - starzejesz sie co dnia razem z nami. My jednak pomachamy Ci z emerytur a Ty będziesz tkwić w bagnie które sama wybeltasz wraz ze ZWOLNIONYM nieudacznikiem Adamem... :)
~Wkurzony

Napisano: 18 gru 2013, 19:20

Nic mi nie wiadomo o żadnym zwolnieniu:)
Chyba że mowa o rozwolnieniu po dużej ilości wódki;)
~Adam

Napisano: 18 gru 2013, 19:21

He, he czas szybko leci każdemu.
~maniek

Napisano: 18 gru 2013, 20:00

Ja nie ograniczam się do Pomocy Społecznej - to nie jest możliwe abym pracowała tylko w tej branży. Faktem jest ,że ta praca daje mi ogromną satysfakcję i możliwości rozwoju- ale równie fajnie pracuję mi w mediacjach i terapii. Jestem wiernym przedstawicielem psychologii pozytywnej - którą uwielbiam , nie znoszę Freuda- więc mam nadzieję - że trudne sytuacje mnie nie \"skończą\". Zresztą pochodzę z \" kozacko -ukraińskich \" genów, więc śmieję się - nawet gdy wypada płakać.( Proszę nie mylić z osobowością chwiejną )

P.S
Życzę Ci \" dobrej \" emerytury- oby dała Ci poczucie bezpieczeństwa , którego teraz nie masz- a na które zapewne zasługujesz.
~emilka

Napisano: 18 gru 2013, 20:02

Sangwinik?
Mało mało jest takich.

Ja flegmatyk jestem.
~Adam

Napisano: 18 gru 2013, 20:23

Adam
Ty się śmiej ;)

Wyklęty z systemu przez milusińskich pracowników opieki - dołączysz do sfory \" Bez litości \"- uwaga ! atakują w biały dzień;)

p.s taka niewinna refleksja..;)
~emilka

Napisano: 18 gru 2013, 20:56

Ty emilka pracujesz w opiece ?
~Edyta

Napisano: 18 gru 2013, 21:44

W pomocy robi. W opiece pracują opiekunki osób starszych i ci z usług od was.
~Adam

Napisano: 18 gru 2013, 21:49

Dziś odbyło się spotkanie w MPiPS, w którym uczestniczyli przedstawiciele Polskiej Federacji Związkowej Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej. Rozmawiano na temat planowanych zmian w funkcjonowaniu systemu pomocy społecznej.

https://www.facebook.com/federacja.socjalnych
~info

Strona 5 z 15    [ Posty: 145 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x