ops ursynów - HYdE PaRK

Strona 4 z 14    [ Posty: 139 ]

Napisano: 29 cze 2010, 23:09

... a może ten brak wystąpienia publicznego to efekt wieku podeszłego, lenistwa, mam nadzieję że nie kontaktu z alkoholem lub dwulicowości ... Ponoć nie lubimy w innych tego co drażni nas w samych sobie ;)
~co ja na to

Napisano: 29 cze 2010, 23:24

GDZIE JEST PAN COGITO???????????????????????????
~+/-

Napisano: 30 cze 2010, 2:11

Ale na dzisiejszym zebraniu chyba w ogóle panowała cisza, prawda?? Nikt nie miał z niczym żadnego problemu. Więc o co chodzi? Postanowiliście już wszystko wywlekać anonimowo na forum? Uważacie, że tak się komuś przysłużycie? Pytam tylko komu. Chyba całą kreatywność wkładacie w wymyślanie coraz durniejszych nicków i już niewiele jej zostaje na wpisy.
~ula

Napisano: 30 cze 2010, 20:41

Podobno w OPS Ursynów w Warszawie wrze teraz w związku z publikacją
w \"Życiu Warszawy\" tekstu pt. \"Na bruk za szczerość\" oraz dwoma wpisami na forum ops.pl

Co możemy dla Was zrobić? Prócz milczenia w tej sprawie.

https://www.zw.com.pl/artykul/490140_Na_ ... erosc.html
https://www.ops.pl/forum.php?page=1&cmd= ... category=1
https://www.ops.pl/forum.php?page=1&cmd= ... category=1
~pracownik socjalny Warszawa

Napisano: 30 cze 2010, 22:20

trzecia z dzialu uslug- nie dziwi mnie jej zachowanie, kariera po trupach...
~Maria

Napisano: 01 lip 2010, 1:23

...po tym poznać wróbelka , że ma jedną nóżkę bardziej - to taka moja parafraza dowcipów. Jednak to co tutaj przeczytałam,niestety dowcipem nie jest i nie ma też dokładnie nic wspólnego z sytuacją Uli.
Wszystko można przyjąć, o wszystkim powiedzieć jednak znaczenie ma jak to się robi....
Postanowiłam zareagować, bo moja wrażliwość i szacunek drugiego człowieka nie pozwala na milczenie.Nie ma we mnie zgody na chamstwo, prymitywizm i tego rodzaju manipulację - ODCINAM SIĘ., nie życzę sobie, aby ktoś kto chowa się za plecami innych i nie ma odwagi podpisać się pod swoim wywodem wyrażał jakąkolwiek opinię o kimkolwiek. i w jakiejkolwiek sprawie. Zaiste prawda...pismo plami człowieka.
Ten ktoś ( niku nawet nie chce mi się wymieniać ) przedstawił się sam....i niewątpliwe cieszy się z własnego wizerunku . Ja nie czuję się odpowiedzialna za jego/jej ogląd rzeczywistości. Nie jest też w stanie mnie obrazić, bo musiał / musiała być na podobnym poziomie kultury. Ten ktoś wzbudził zwyczajnie moją litość. I żeby nie było, że anonimowo- problemu z identyfikacją nie będzie - Magda M - z OPS Ursynów
I jeszcze na dobranoc i może ukojenie i zamyślenie https://www.youtube.com/watch?v=InCxIYtG ... re=related
~Magda M.

Napisano: 01 lip 2010, 1:29

niech mi ktoś wytłumaczy o co tutaj chodzi?
Wy z Warszawy to pewnie wiecie coś więcej?
~Wojtek

Napisano: 02 lip 2010, 23:28

To przerażające Magda, że tylko Ty się odważyłaś ... i to wystąpić nie tyle w imieniu konkretnej frakcji, ale całego tego biednego i opluwanego Ośrodka, jako mieszkaniec Ursynowa jestem bardzo zaniepokojona...
~ula

Napisano: 07 lip 2010, 10:34

no to poczytajcie sobie, co w prasie dalej w tym temacie:
https://www.zyciewarszawy.pl/artykul/1,492676.html
~noman

Napisano: 08 lip 2010, 23:10

Dyrektor ośrodka oskarżany o mobbing

Już na wiosnę zarząd Ursynowa domagał się zwolnienia dyrektora OPS, m.in za mobbing. Władze miasta zleciły kontrolę w ośrodku i czekają na wyniki.

W ub. tygodniu napisaliśmy, że były pracownica Ośrodka Pomocy Społecznej Ursynów zarzuca dyrektorowi bezprawne zwolnienie jej z pracy. Stało się to po tym, jak na szkoleniu zorganizowanym przez miejskie Biuro Polityki Społecznej krytycznie wypowiadała się na temat organizacji pracy.

Po tej publikacji z naszą redakcją skontaktowali się inni pracownicy OPS.

– To nie był pierwszy taki przypadek. Pod koniec 2009 r. trzy inne pracownice po szkoleniu prowadzonym przez tę samą co w maju osobę też były wezwane do dyrektora i wyjaśniały przebieg szkolenia. Usłyszały, że jeśli to się powtórzy, to wobec nich będą wyciągane konsekwencje – wspominają nasi rozmówcy.

Podają też inne przykłady złego traktowania przez dyrektora. Od ok. 1,5 roku w ośrodku prowadzony jest zeszyt, w którym palacze muszą wpisywać wyjścia na papierosa. Później na tablicy wywieszane jest zestawienie czasu pracy straconego przez niektórych pracowników na palenie papierosów.

Pracownicy podnoszą też inne zarzuty. – Kilka miesięcy temu zwolniono kobietę, która po godzinach nie mogła wykonać wywiadów środowiskowych, bo zajmowała się dzieckiem – opowiadają. – A podczas jednego z zebrań dyrektor kazał pokazać się ciężarnym paniom, choć ciąża nie była u nich widoczna.

Dyrektor
Kod: Zaznacz cały
[fragment usunięty przez redakcję]
mówi, że o większości zarzutów pod swoim adresem słyszy po raz pierwszy. – Moim zadaniem, jako pracodawcy jest właściwe kształtowanie pracy, z zachowaniem obwiązującego prawa i z poszanowaniem godności zatrudnionych – zapewnia. – Zarzutów pod moim adresem nie badały odpowiednie organy.

Sprawdziliśmy. Mokotowska prokuratura nie prowadziła żadnego postępowania dotyczącego OPS Ursynów. Jednak już na wiosnę zarząd Ursynowa wystąpił do władz miasta z wnioskiem o odwołanie dyrektora
Kod: Zaznacz cały
[fragment usunięty przez redakcję]
. – Powodem były m.in. sygnały o mobbingu – mówi Monika Beuth-Lutyk, rzecznik dzielnicy. Miasto nie odpowiedziało na to wystąpienie. Zleciło kontrolę w OPS.

– Czekamy na wnioski, które niedługo mają trafić do pani prezydent – informuje Marcin Ochamński, ze stołecznego ratusza. Dodaje, że nadal trwa postępowanie wyjaśniające w sprawie zwolnienia kobiety.

Życie Warszawy
~level

Strona 4 z 14    [ Posty: 139 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem