OŚWIADCZENIE O WYRAZENIU ZGODY NA PRZETWARZANIE DANYCH - Świadczenia rodzinne

Strona 11 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 23 lip 2015, 8:49

Pewnie byś ich rozstrzeliwał, bo co dzień dokonują wyborów między życiem pacjentki, a życiem płodu. Najlepiej założyć klapki na oczy i ideologiczne bzdury wpojone przez grupę ludzi uzurpujących sobie władzę nad życiem i sumieniem poddanych.

Mając do wyboru życie swojej żony i życie dziecka to co byś wybrał? Bo ty cały czas o to się kłócisz - o bezwzględny zakaz. Ile dla Ciebie warte jest życie Twojej żony, którą masz, a ile życie kilkutygodniowego płodu, który może być Twoim dzieckiem? Poświęcisz żonę, nie mając pewności, że będziesz miał dziecko i stracisz obydwoje?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 8:51

Czy jesteś aż takim hazardzistą i przyjmiesz bezwzględnie na klatę to co głosisz i co Ci wpojono? Czy znasz ludzi, którzy dokonywali takich wyborów?
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 8:52

Elmer pisze:pokazuje tylko i wyłącznie to i nic więcej
I tylko z tego nie da się wyciągnąć absolutnie żadnych wniosków?
Elmer pisze:Klonowanie to też zdobycz nauki
I? Co złego jest w klonowaniu? Tam też są mordowane zarodki?
Elmer pisze:Tak samo jak manipulacja genami
Dzięki manipulacji genami mamy dziś np. złoty ryż albo możliwość przemysłowej produkcji insuliny.
Elmer pisze:wybór płci dziecka, koloru oczu itp.
To jest eugenika, w dzisiejszym świecie raczej ją jednogłośnie potępiono.
Elmer pisze: jednak ograniczamy (ba zakazujemy) jej stosowania.
Tak. A nie ograniczamy stosowania aborcji na całej planecie, tylko próbujemy zakazać jej w Polsce. Jest różnica?
Elmer pisze:dwa artykuły opisują właśnie, że nie ma konsensusu.
Dwa artykuły opisujące brak konsensusu nie są wystarczającym dowodem na jego brak.
Elmer pisze:po drugie wiesz co ja kiedyś podobno czytałem?
Nie wiem, możesz się podzielić.
Elmer pisze:Żałosny ten twój argument.
Niżej napisałem dlaczego nie będę Ci wklejał linków - nie mam ich. Nie magazynuję źródeł wszystkiego co czytam, a to co czytam w formie papierowej byłoby ciężko w tej chwili wkleić w wątek - nie sądzisz? To nie jest żaden argument bo nie cytuję żadnego z tych artykułów, po prostu to co uważam opieram na tym co przeczytałem - z reguły.
Elmer pisze:Twierdzi tak nauka
Aha. Czyli jak Longchamps de Berier twierdzi, że dzieci poczęte z in-vitro mają bruzdę dotykową to też jest nauka? Katolickie ośrodki które mają leczyć homoseksualistów też są oparte na naukowych badaniach? Syndrom ocaleńca to też nauka? Dr Jaśkowski który twierdzi, że w szczepionkach jest rtęć to poważny naukowiec? Nowa Germańska Medycyna dr Hamera to jest poważna nauka? Homeopatia? Badania które próbują udowodnić tezę, że szczepionki powodują autyzm? Teoria chemtrailsów? Bo dla mnie to jest dokładnie ten sam poziom co gotowanie parówek żeby za ich pomocą dowieść, że w Smoleńsku doszło do zamachu - można o tym powiedzieć co najwyżej "nauka", ewentualnie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 8:54

West nie wiem west co bierzesz, ale mocno ci na wzrok idzie bo zarzucasz mi coś czego w ogóle nie napisałem.
Pierw przeczytaj to co pisałem a potem próbuj dyskutować z tym co napisałem a nie z tym co byś chciał bym napisał.
Inaczej to nie ma sensu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 8:55

I kot ogonem odwrócony. To o czym ty dyskutujesz? Jest jak chcesz - w Polsce aborcja jest zabroniona.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 8:59

Iks rozmowa z tobą zaczyna nie mieć sensu.
albo udajesz, albo nie rozumiesz.
W dobie google wpis nie magazynuję jest po prostu śmeiszny.
A teksty o dobrym klonowaniu i dobrym manipulowaniu ludzkimi genami (tworzeniu hybryd) jest po prostu żałosny. Mengele by się go nie powstydził. Zresztą podajesz w ogóle sprzeczne argumenty - aborcja jest dobra bo jest dozwolona w większości krajów. Klonowanie tez jest dobre - tylko tutaj nie zauważyłeś, że jest zabronione w całym cywilizowanym świecie.
Od dwóch dni czekam na odpowiedź na proste pytanie.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 9:01

West zmień dilera lub lekarza.
Pierw piszesz, że jest dozwolona, potem że nie jest....
Dla ciebie przesłanką do aborcji jest zagrożenie życia matki a za chwilę piszesz, że każda ciąża to zagrożenie. Czyli zawsze można dokonywać aborcji. Śmieszne by to było gdyby nie dotyczyło tego tematu.
Jeszce jeden taki twój wpis i stwierdzę, że to nie mój level
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 9:09

Jestem matką i będąc w ciąży nigdy nie pomyślałam ani nie powiedziałam o moim dziecku płód!!! Od samego początku ciąży był dla mnie człowiekiem. Nigdy prze nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję,jeśli miała bym przy porodzie do wyboru moje życie a dziecka to zdecydowanie wybrałabym życie DZIECKA!!!
hmmmm

Napisano: 23 lip 2015, 9:13

Elmer pisze:West zmień dilera lub lekarza.
Pierw piszesz, że jest dozwolona, potem że nie jest....
Dla ciebie przesłanką do aborcji jest zagrożenie życia matki a za chwilę piszesz, że każda ciąża to zagrożenie. Czyli zawsze można dokonywać aborcji. Śmieszne by to było gdyby nie dotyczyło tego tematu.
Jeszce jeden taki twój wpis i stwierdzę, że to nie mój level
Możesz kota nawet dookoła obracać. Mi to lata. Gada się z tobą jak ze świadkiem jehowy o kaszance.

W Twoim ukochanym średniowieczu co czwarta, co piąta kobieta umierała przy porodzie. Ciąża jest zagrożeniem życia i wymaga stałego nadzoru lekarskiego. Lekarz uznaje, kiedy to zagrożenie jest bardzo duże, a kiedy znikome i interweniuje w miarę potrzeb. Obiło Ci się czasem o uszy czym jest gestoza, jakie są skutki i ilu kobiet dotyczy? Słyszałeś czasem, że kobieta nie mogła urodzić siłami natury, bo było to niemożliwe i zagrażało jej życiu?-mimo wszystko w tych przypadkach aborcja nie jest dopuszczalna i nie jest stosowana.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 9:17

hmmmm pisze:Jestem matką i będąc w ciąży nigdy nie pomyślałam ani nie powiedziałam o moim dziecku płód!!! Od samego początku ciąży był dla mnie człowiekiem. Nigdy prze nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję,jeśli miała bym przy porodzie do wyboru moje życie a dziecka to zdecydowanie wybrałabym życie DZIECKA!!!
Czyli zmarnowałabyś dwa życia przez swój egoizm. Ty byś mogła umrzeć i Twoje dziecko mogłoby umrzeć, a jakby się urodziło to byłoby sierotą. Nie miałaś problemów i sobie tego nawet nie wyobrażasz. Żaden ginekolog na wizycie nie powiedział o Twoim płodzie dziecko-przynajmniej w pierwszym trymestrze.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 11 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x