podsumujmy zdanie westa:
Aborcja jest dozwolona przy zagrożeniu życia matki
Ciąża jest zagrożeniem życia
Podsumowanie:
aborcja jest zawsze dozwolona.
Jak zrozumiesz co piszesz to daj znać.
PS. o cesarskim cięciu west też nie słyszał.
Hehehe.Elmer pisze:W dobie google wpis nie magazynuję jest po prostu śmeiszny.
Złoty ryż i przemysłowa insulina to jest manipulowanie ludzkimi genami?Elmer pisze:dobrym manipulowaniu ludzkimi genami
Nigdzie nie napisałem, że aborcja jest dobra. Od początku dyskusji twierdzę, że kobieta powinna mieć usankcjonowany prawnie, oparty na aktualnej wiedzy medycznej wybór. Wybór i możliwość podjęcia decyzji. Tyle.Elmer pisze:aborcja jest dobra
Skąd wziąłeś tworzenie hybryd?Elmer pisze:tworzeniu hybryd
Jakie? Bo z mojego punktu widzenia to Ty nie odpowiadasz na żadne tylko odwracasz kota ogonem.Elmer pisze:Od dwóch dni czekam na odpowiedź na proste pytanie.
Do momentu określonego prawnie opartego na aktualnej wiedzy medycznej powinno to być dozwolone bezwarunkowo i nikt nie powinien podważać woli matki. Uważam, że 12 tydzień to jest rozsądnie postawiona granica.Elmer pisze:Czyli zawsze można dokonywać aborcji.
Super fajnie, ale są ludzie dla których nie jest. Albo którzy po prostu nie mają ochoty go urodzić. Zmusisz ich bo dla Ciebie Twój płód był człowiekiem?hmmmm pisze:Od samego początku ciąży był dla mnie człowiekiem.
Super. Ale nie odmawiaj możliwości podjęcia tej decyzji innym. Masz prawo rodzić swoje dzieci, tak samo inna matka powinna mieć prawo abortować własne płody przed 12 tygodniem.hmmmm pisze:prze nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję
"Lekarz uznaje, kiedy to zagrożenie jest bardzo duże, a kiedy znikome i interweniuje w miarę potrzeb".-właśnie przez cc lub inne zabiegi jeśli jest szansa dla dziecka i kontrola nad stanem zdrowia matki.Elmer pisze:podsumujmy zdanie westa:
Aborcja jest dozwolona przy zagrożeniu życia matki
Ciąża jest zagrożeniem życia
Podsumowanie:
aborcja jest zawsze dozwolona.
Jak zrozumiesz co piszesz to daj znać.
PS. o cesarskim cięciu west też nie słyszał.
Postawiłeś durne pytanie, które nie ma nic wspólnego z tą dyskusją, dostałeś odpowiedzi w dziesiątkach znaków, jednak nie przyjmujesz ich do wiadomości. Jednocześnie nie ustosunkowałeś się do żadnego z pytań czy zarzutów do własnych argumentów. Ja też mogę zadać pytanie pokroju "czy przestałeś już bić żonę?" a jak nie odpowiesz, twierdzić, że NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ!Elmer pisze:Iks od samego początku rozmowy czekam na odpowiedź na proste pytanie.
Robiłeś jakieś badania focusowe w tym zakresie?Elmer pisze:Twoje wpisy są coraz słabsze.
Rozmawiamy o prawie do aborcji, a Ty wyjeżdżasz z manipulacjami genetycznymi które określasz jako jednoznacznie złe. Podałem dwa przykłady genetycznych modyfikacji które baaaardzo ciężko uznać za złe.Elmer pisze:Rozmawiamy o ludziach a ty wyjeżdżasz z ryżem