Czy do Was też przychodzą ludzie z pitami, aby przeliczyć im dochody, bo nie wiedzą czy rozliczać ulgę na dzieci czy nie. Masakra. Co robicie? Przeliczacie? Ja odmawiam, nie biorę tej odpowiedzialności, potem okaże się że mieli jeszcze stypendium lub coś tam innego i do Nas będą mieli pretensje. A wy co robicie, co im mówicie?
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
A korekty w razie czego we wrześniu w październiku nie będę mogli zrobić? Jeżeli państwo "daje", to myślę że też chętnie weźmie z powrotem. Swoim mówię, żeby brali co dają, a jesienią najwyżej przeliczymy, jeżeli będzie miało to jakiś wpływ. Mam dużo rolników to już w ogóle loteria.
ale przecież ten dochód z ulgi prorodzinnej, nie jest dochodem opodatkowanym a co za tym idzie nie jest dochodem uzyskanym i nie będziemy go brać pod uwagę przy okresie zasiłkowym 2015/2016. Dopiero w przy okresie 2016/2017, kiedy to będziemy brać dochód z 2015r. i na oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych będą musieli wpisać te kwoty. Przy okresie 2015/2016 po prostu ich należny podatek na zaś. o dochodach za 2014r. wyniesie 0,00 zł. Czy aby nie tak ???