zdo a emerytura osoby wymagającej opieki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 18 mar 2015, 9:01

Mam pana , który bierze na swojego brata zasiłek dla opiekuna. Od marca brat, czyli osoba wymagająca opieki dostał emeryturę. Czy mogę dalej wypłacać ZDO?
opspomiecho

Napisano: 18 mar 2015, 9:14

Brat dalej może pobierać ZDO wiekszkość niepełsnoprawnych ma swoje renty socjalne czy chorobowe ważne żeby sprawaujący opiekę ich nie miał.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 10:11

opspomiecho pisze:Mam pana , który bierze na swojego brata zasiłek dla opiekuna. Od marca brat, czyli osoba wymagająca opieki dostał emeryturę. Czy mogę dalej wypłacać ZDO?
:lol: :roll: :lol: :roll: :D :lol: :roll: !!!
Gość

Napisano: 18 mar 2015, 11:53

JEST DOCHÓD UZYSKANY - PRZELICZ
ala52

Napisano: 18 mar 2015, 11:57

A jakie znaczenie ma ten dochód przy zdo, żeby bawiła sie w przeliczanie?
m&m

Napisano: 18 mar 2015, 12:03

Bo to już może być przeliczanie na przyszłość, bo dajmy na to jak wejdzie nowa super propozycja o świadczeniu pielęgnacyjnym, z kryterium to za jakiś czas może ktoś podejmie temat, że nadal są nierówności, skoro jedni opiekunowie dostają pomoc państwa bez kryterium a inni troszkę to kryterium przekraczają i nie maja nic, ani wsparcia, ani ubezpieczenia.
Gość

Napisano: 18 mar 2015, 12:29

No to to zadanie obliczone jest na długaśną przyszłość.
m&m

Napisano: 18 mar 2015, 16:01

opspomiecho pisze:Mam pana , który bierze na swojego brata zasiłek dla opiekuna. Od marca brat, czyli osoba wymagająca opieki dostał emeryturę. Czy mogę dalej wypłacać ZDO?

Dziękuję za odpowiedź. Też tak myślałam, ale wolałam się upewnić. Pracuję od niedawna więc tym bardziej dziękuję za pomoc.
opspomiecho

Napisano: 18 mar 2015, 19:50

Kogo tam zatrudniają w tych OPS ??? :roll: :lol:
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x