pielęgniarka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 12 mar 2013, 20:00

U nasz tez jest pielęgniarka ale pracuje w porannych godzinach więc załatwia tylko recepty itp sprawy. Do lekarza z dzieciakami przeważnie chodzą wychowawcy, którzy także wydają leki wieczorem i czasem rano (bo pielęgniarka nie przychodzi codziennie). Szczerze mówiąc gdyby jej nie bylo to nikt by nawet nie zauważył. Moim zdaniem etat zbędny w placówce.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2013, 20:07

u nas nie ma pielęgniarki i szczerze mówiąc nie widzę takiej potrzeby ale przydałaby się lekarz pierwszego kontaktu na wizyty domowe ... ja pamiętam jeszcze czasy, gdy lekarz przychodził do nas na wizyty domowe :) do chorych dzieci ... to było naprawdę duże ułatwienie
~Marianna

Napisano: 12 mar 2013, 20:31

Witam,
u mnie jest pielęgniarka w każdej placówce, i będzie! a kto mi zabroni zatrudniać pielęgniarkę? w ustawie też nie ma etatu kierowcy, a być musi itp. Jak będziemy tak patrzeć na towszystko, to zwariujemy! ustawa - to jeden wielki bubel, a my musimy robić wszystko, aby dobrze wypełniać nasze zadania. Mam też podpisanąumowę z psychiatrą, która przyjeżdża raz w miesiącu do placówki, diagnozuje, i jest do dyspozycji 24h (na telefon). Miałam lekarza pierwszego kontaktu, ale specjalista był bardziej potrzebny. Pozdrawiam
~Beata

Napisano: 12 mar 2013, 23:33

Beata zgadzam się z Tobą w 100%. Niemniej prawo choćby najbardziej nieudane to prawo. Kierowca, kucharka mieszczą się w pracownikach obsługi. W wiekszości rgulaminów tam są zapisani. Katalog osób pracujących z dzieckiem ja też traktuję jako minimum jednak wiem, że są pracownicy WPS UW mających odrebne zdanie. A psychiatry to Ci zazdroszczę. Pozdrawiam
~Marcin

Napisano: 13 mar 2013, 22:22

u nas nie ma pielęgniary...leki przepisane przez psychiatrę rozkładają i wydają wychowawcy
~ludwik

Napisano: 13 mar 2013, 23:28

Kochani, u nas pielęgniarki rozdzielają leki, a wychowawcy rozdają, kiedy pielęgniarki w danym czasie nie ma. Nie wyobrażam sobie placówki bez pielęgniarki. jak przyjadą Panie z UW, i stwierdzą, że pielęgniarka jest zatrudniona niezgodnie z prawem, to zapewniam - że nigdy tego nie zmienię, gdyż tak jak w innych postach Marcin i reszta powiedział, że to są tylko ludzi,e i nie zawsze działają z logiką (z całym szacunkiem dla naszych osób kontrolujących). Jestem w stanie obronić wszystko! pielęgniarka nie pracuje z dzieckiem! pielęgniarka obsługuje dziecko, czyż nie tak??? ;) a psychiatra...no cóż, wybawienie. Niestety z roku na rok dzieci trafiają z większymi deficytami. Pozdrawiam
~Beata

Napisano: 15 mar 2013, 21:45

Beata a jakie obowiązki ma u was pielęgniarka?
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2013, 23:22

a dlaczego psychiatra dostępny 24h ? nie otwiera to niepotrzebnej furtki do leków psychotropowych dla dzieci? nie rozumiem tego ... to pójście na łatwiznę
~Marianna

Napisano: 17 mar 2013, 14:07

Marianno, jakie pójście na łatwiznę? lekarz przyjeżdża do nas raz w miesiącu, jednakże kiedy jest konieczność kontaktu z psychiatrą nasze pielęgniarki bez trudu mogą z nim się kontaktować i ustalać działania z dzieckiem potrzebującym w danymmomoencie potrzebie. Dostęp do leków psychotropowych jest ostatecznością. Zastanawiam się, co miałaś na myśli??? Pielęgniarka jeździ z dziećmi na wizyty do specjalistów, w godzinach porannych i południowych zajmuje się najmniejszymi dziećmi do lat trzech, pilnuje porządku w lekach, zabezpiecza potrzeby dzieci chorych.Pozdrawiam
~Beata

Napisano: 17 mar 2013, 17:07

coś co mamy \"pod ręką\" jest częściej w użytku ... dla mnie to sygnał że łatwo się sięga po leki psychotropowe, a nie szuka się innych metod wsparcia dziecka

Czy dzieci które są objęte leczeniem psychiatrycznym są jednocześnie objęte terapią psychologiczną lub inną formą wsparcia?
~Marianna

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x