Kochani mam pytanko czy w Osrodkach Wsparcia gdzie pracujecie jest wyplacany ekwiwalent za urlop przed skorzystaniem z urlipu czy po jego wykorzystaniu,chodzi mi o tzw wakacje pod grusza, jezeli przed to prosze jezeli znacie napiszcie mi nr ustawy na podstawie ktorej tak jest nasz ksiegowy jest tak uparty i zalosny ze nie daje sie przekonac iz mozna go wyplacac przed skorzystaniem.
to moim zdaniem zalezy od regulaminu ZFŚS u nas jest zapis 14 dni nieprzerwalnego urlopu (10 dni z 20/26 dni) a wypłata po urlopie wdług kwalifikatora z regulaminu socjalnego.
Jesteś w błędzie. Regulamin ZFŚS mówi o wysokości ekwiwalentu \"wczasów pod gruszą\" (zależnie od dochodu na poszczególnych członkow rodziny). Zależy od ustaleń pracodawcy i przedstawiciela załogi, na co i w jakiej ilości będą przeznaczone środki (\"wpg\", dopłata do kolonii, wyjście do kina etc). WCZASY POD GRUSZĄ POWINNE BYĆ WYPLACANE BEZWZGLĘDNIE PRZED URLOPEM!
w przepisach prawa pracy takie załozenie ma wyplata wczasow pod grusza jest to pomoc pieniezna przed urlopem i taka jest idea,a nie dofinansowanie po...
specjalistyczny osrodek wsparcia - starszy pracownik socjalny - 1900 netto z dodatkiem 250 zl i dodatkiem na dojazdy - do klientow rzecz jasna - poprostu na bilet m-czny, ale my podlegamy pod mOPS, nie jestemy samodzielna jednostka