płace w Domach Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 24 cze 2010, 11:26

do \"ktosia\"moze jeszcze jestes w stanie napisać skąd dowiedziec sie o podstawowej zasadniczej pensji dla wychowawców?szczerze powiedziawszy nie wiem skąd moja dyr wziela podstawe 2300zł brutto,teraz mam 200zł wiecej ale nie wiem czy to jest adekwatne do mojego stażu pracy i w międzyczasie skończylam tez studia podyplomowe.za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczna:)
~zosia

Napisano: 30 cze 2010, 0:51

1570 brutto+dodatek nocny+7 lat pracy(stażowy)=ok 1850 brutto
~asia

Napisano: 30 cze 2010, 17:25

Witam,Kochani pora zajrzeć do przepisów, na podstawie których otrzymuje się wynagrodzenie.Polecam Dziennik Ustaw z 2009 r Nr 50 poz.398 rozporządzenie RM w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych.Wystarczy znależć w internecie i poczytać.Jest sporo tabel,jedna dot.pracowników pomcy społecznej i wtedy ustalić swoją sytuację finansową.Miłej lektury.Pozdrawiam.
~anna

Napisano: 02 lip 2010, 14:12

okazalo sie ze ja pod te ustawe nie podlegam bo nasza placówka jest placówka niepubliczną:(dyr może ale wcale nie musi dać podwyzke!a skad bierze podstawe do pensji zasadniczej to licho ja wie!
~zosia

Napisano: 14 lip 2010, 0:59

woj Opolskie
Pracuje w Palcówce Wielofunkcyjnej i jestem zatrudniony na KP. Pracuje na stanowisku Wychowawcy koordynatora i podstawę mam 1800 zł brutto plus premia i dodatek nocny około 100 zł. Średnio netto w miesiącu wychodzi mi jakieś 1500 zł. Powiem szczerze śmieszne pieniądze, biorąc pod uwagę warunki pracy i odpowiedzialnośc. Może powinniśmy założyc swój ogólnopolski związek zawodowy albo powinniśmy zacząc strajkowac .

Nauczyciel stażysta
2446,86 tzw średnia płaca nauczyciela stażysty obowiazywać będzie tak jak wyżej Ktoś napisał od
1.IX.2010r.

Jego odpowiednik w Placówce op-wych

młodszy wychowawca u mnie w placówce to jakies średnio 1300 podstawy

Różnica jest kolosalna, dodatkowo dochodzi fakt , że my pracujemy 40 godzin tygodniowo.

Żeby było śmiesznie to nauczyciele dostaną jako jedyna grupa zawodowa 10 % podwyżki w tym roku a w 2011 mają dojśc do 50 % .
Więc powiem szczerze nóż w kieszeni mi się otwiera

Pozdrawiam
~Zawisza

Napisano: 14 lip 2010, 10:24

Sprostowanie.
1. Średnia płaca nauczyciela stażysty wyliczana przez ministerstwo jest zawsze zawyżona, bo sposób jej naliczenia jest taki, jakby nauczyciel dostawał wszystkie dodatki, a tak nie jest. Ale zawsze można tym zamydlić oczy.
2. Kwota, którą wymieniasz dla stażysty jest kwotą brutto, więc też nie mają to być kokosy.
3. U was ci na KN nie pracują 40 godzin (i nierzadko więcej?). Nie ganiają w swoje wolne od pracy dni po lekarzach, sądach, szkołach itd itp?
4. Obiecanki rządu na 2011 rok, a to,co będzie - to dwie różne sprawy...nie ekscytuj się tak obiecanymi podwyżkami - mówię ci to jako starszy kolega. Jak nie zobaczę tych pieniędzy u siebie na koncie to TYCH PIENIĘDZY NIE MA. Więc niech ci się ten nóż na razie nie otwiera, bo tak naprawdę nie ma powodu. Chyba, że na ogólną nędzę w tej, pożal się boże, opiece społecznej.
~trial

Napisano: 14 lip 2010, 13:56

moze te strajki to nie taki glupi pomysl?? wszyscy dostaja podwyzki tylko My nie. nie potrafimy walczyc o swoje wiec po coz rzad ma sie nami przejmowac. zbyt cicho \"szczekamy\" zeby nas bylo slychac. niby wyksztalceni ludzie a tak sie dajemy robic w ...

pozdrawiam
~mel

Napisano: 14 lip 2010, 17:29

U mnie Ci z KN już się cieszą bo od wrzesnia dostana kolejne srednio ponad 200zł podwyżki.Teraz dostali po 1000 zł na wypoczynek wakacyjny plus socjalne średnio 300 zł,a my z KP tylko te 300 zł.Żenada.Atmosfera coraz gorsza w placówce.
Zarabiam 1450 zł (KP),moja koleżanka pracując 26 godz i staż pracy dłuższy ode mnie o rok ma 2800 zł.z dodatkiem trudnościowym (400zł).A będzie miała ponad 3000 zł.Ja o połowę mniej,a robię to samo i pracuję o wiele dłużej dziennie.
Pozostawię to bez komentarza.Mam nadzieję,że chyba w koncu rozwala ten bajzel.Bo tak nie może jednak być.
~Kuba

Napisano: 14 lip 2010, 18:02

a tak na marginesie ciekawa jestem czy taka sytuacja nie klasyfikuje sie pod Strassburg
~mel

Napisano: 14 lip 2010, 20:14

Wiecie co? Piszcie do Strasburga - mam nadzieję, że coś wywojujecie bo to jest skandal rzeczywiście. Tylko mam nadzieję, że nie chodzi Wam tylko o to , żeby pogrążyć tych z KN (tak po polsku). Sami wiecie najlepiej, że za tak ciężką pracę należy się więcej niż te ochłapy... A do Kuby mam tylko małą uwagę - to nie jest wina karcianych, więc pretensje miejcie raczej do pani minister.
~trial

Strona 3 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x