Podwyżki dla pracowników MOPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 8 z 20    [ Posty: 196 ]

Napisano: 08 lip 2015, 13:46

Tak. Z poziomu najniższej krajowej w 2011, to dalej nie jest kwota pozwalająca na normalne funkcjonowanie. I nie pluję tylko rozmawiam, uważam, że podwyżki po 50 czy 100zł to nie są żadne podwyżki przy corocznym podnoszeniu najniższej krajowej. W moim ośrodku pracownicy socjalni kiedyś zarabiali 200% najniższej, a teraz 130% to mają więcej czy jednak mniej, a może inaczej - są traktowani lepiej czy gorzej?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 13:58

Wybacz Iks ...ale podniosłeś mi ciśnienie.Po 50 czy 100 zł to nie są podwyżki????????????????
Chwila, chwila moje Państwo. To jakich kwotach my rozmawiamy?
Przepraszam bardzo - ja nie mam możliwości oglądu indywidualnych waszych kompetencji- ale śmiem twierdzić, że co niektórych zdrowo pogięło.
Nawołuję do powściągliwości.
Emilka.

Napisano: 08 lip 2015, 14:13

No właśnie o jakich podwyżkach gadamy ludzie?!
Tu jest Polska. Zejdźcie na ziemię. Robicie w łopiece a nie korporacji.
Nigdy nie dostaniecie podwyżek które was zadowolą.
Ares30

Napisano: 08 lip 2015, 14:53

Emilka. pisze:To jakich kwotach my rozmawiamy?
Pisałem wyżej - 2700-2800 na rękę dla mnie, pracownik socjalny jakieś 3 tysie + stażowy. Kokosy?
Emilka. pisze:Nawołuję do powściągliwości.
Hehe, jednak wyszło, że tak naprawdę nie chodzi o pieniądze, samorząd czy co tam jeszcze tylko wy po prostu lubicie traktować swoich pracowników jak śmieci, jak niewolników zależnych od waszej dobrej woli. Takie macie pojęcie o zarządzaniu ludźmi. Terror i strach najlepszym motywatorem.
Emilka. pisze:Nawołuję do powściągliwości.
Bo? Domaganie się godziwych zarobków to jest roszczeniowość?
Ares30 pisze:Tu jest Polska.
I co to zmienia? Dążymy bardziej w stronę Niemiec czy Francji czy może Rumunii?
Ares30 pisze:Robicie w łopiece a nie korporacji.
I to z automatu oznacza, że ma nam nie starczać na normalne życie? Bo?
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 15:15

Dążymy do zachodu ale to dążenie potrwa jeszcze jakieś 50 lat i nigdy nie skończy sie remisem ponieważ zachód nam ucieka. My rozwijamy sie znacznie wolniej.
3000 zł?! Jezu kobieto. Obudź się. Tu jest Polsza;)
Niedoczekanie.

Warto pogadać o kosztach pracy i podatkach. Przez nie zarobki netto są w Polszy takie gówniane. ZUS i NFZ najdroższe.
Ares30

Napisano: 08 lip 2015, 15:55

Ares30 pisze:Warto pogadać o kosztach pracy i podatkach. Przez nie zarobki netto są w Polszy takie gówniane.
Bzdura. Są takie bo ludzie ciągle myślą tak jak Ty czy Emilka, ja po prostu nie wiem z czego to wynika, z zawiści? Złośliwości? Zazdrości? Wiesz, ja wiem, że podatki w naszym kraju wcale nie są wyższe niż w innych, ja wiem, że koszty pracy wcale nie są wyższe niż gdzie indziej, za to wiem, że bogaci omijają system podatkowy, że tworzy się specjalne strefy ekonomiczne czyli strefy wyzysku, że wprowadza się przywileje dla przedsiębiorców, rozluźnia kodeks pracy, po to właśnie żeby sterować armią ekonomicznych niewolników. Polska jest jednym z ostatnich krajów gdzie ciągle wieży się w teorie neoliberalne i "trickle-down economics". Niestety to nie działa. Nie będzie wzrostu gospodarczego bez poprawy sytuacji klasy średniej.
Ares30 pisze:Jezu kobieto.
Mężczyzno.
Ares30 pisze:Tu jest Polsza;)
Dla mnie to nie jest żaden argument. Skoro ceny mamy na poziomie europejskim, a mieszkanie w Warszawie jest najdroższe porównując z innymi europejskimi stolicami, to znaczy, że to zarobki odbiegają od rzeczywistości.
Ares30 pisze:Niedoczekanie.
Dadzą, dadzą prędzej czy później, a jak nie to czeka ich (was?) krwawa rewolucja.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 16:02

W Polszy nie ma już klasy średniej. Kapitalizm ją wysadził.
Rewolucja? Heheheheeheh!!! Widać na tym forum jak się jednoczycie, solidaryzujecie i rozmawiacie z szefami o podwyżkach:)
Rewolucja = ofiary i zgliszcza.

Jak PiS (nowy rząd) widzi pomoc społeczną w przyszłości?
Ares30

Napisano: 08 lip 2015, 16:16

Iks dignoza ok. Cel ok. Metody no cóż. Śmiało rób rewoltę i zgromadź chętnych. Będę kibicował i chętnie się przyłącze jak wyjdziesz poza to forum i ogłosisz konkret który będzie miał szansę być działaniem. Ja póki co o wynagrodzenia zatroszczę się u siebie działalnością związkową.
refresh

Napisano: 08 lip 2015, 16:26

Działacze nigdy biedy nie klepali. W żądnej innej "robocie" brzuchy nie rosną tak szybko.
Ares30

Napisano: 08 lip 2015, 16:26

żadnej*
Ares30

Strona 8 z 20    [ Posty: 196 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x