Pomysł na leniwych bezrobotnych - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 sty 2012, 19:34

Dobry pomysł na bezrobotnych , już zaczęłam stosować ten pomysł w rejonie i u bezdomnych bezrobotnych , którzy unikają poszukiwania skutecznego pracy zarejestrowanych w UP , a mianowicie w ciągu miesiąca mają w ramach skutecznego poszukiwania pracy przynieść mi ksero z trzech firm podania o pracę podbite ,że dokumenty przyjęto. Uważam, że szanse poszukiwania samemu pracy aktywizują i mobilizują. Zostali poinformowani o odpowiedzialności i konsekwencjach . Za miesiąc poznam efekty tych wspólnych ustaleń, działań klienta.
~MAGDA11

Napisano: 11 sty 2012, 19:54

Haha dobre, wiele lat stosowałam \'kartę aktywności zawodowej\' klient co miesiąc dostawał nową i miał chodzić szukać pracy, potwierdzenie wizyty na karcie, ambitni potrafili i 20 pracodawców odwiedzić, po 5 latach zaniechaliśmy tego bo efekt był żadne, strata papieru, klienci mówili \"pani da mi tą kartkę na zbieranie pieczątek\"
~fr

Napisano: 11 sty 2012, 20:54

nie o kartę aktywności mi chodzi, zawsze uważałam ją za fikcję, chodzi o większe działania w tym kierunku klienta. Jednak CV, list motywacyjny to działania, pójście do pracodawcy i rozmowa mogą przynieść dobre rezultaty.
A do ~fr lepiej angażować klienta, a gorzej wyśmiewać się i mówić to nic nie da i klepać wywiady z wnioskami o pomoc materialną.Poddaj ciekawe wyjście i pomoc w tym zakresie s k u t e c z n ą!
~MAGDA11

Napisano: 12 sty 2012, 11:42

Magda
ale aktywizujesz tych którzy mają szansę w Twojej ocenie?
niestety u nas takich jest garstka, reszta to prawdziwi kloszardzi.
Ale czemu nie kurcze, bezrobotnych klientów w rejonie sie goni a nasi bezdomni to wyróznieni muszą być zawsze? nie do ruszenia?
To nie jest głupi pomysł żeby dołaczyć takie działania klienta w IPWB lub nawet do kontraktu socjalnego
pozdrawiam:)
~b

Napisano: 16 sty 2012, 21:47

polak jest osobą skomplikowaną. przyniesie od 3do 10 kartek, ile życzysz. nie będzie myślał o poszukiwaniu pracy lecz o przyniesieniu kartek zgodnie z zaleceniem mądrego pracownika socjalnego, a to nie jest wielkim problemem, aby otrzymać wsparcie. Jeżeli bardzo ci zależy to szczerze z nim porozmawiać, wesprzeć, zmotywować, wskazać przez ciebie chociaż 2 miejsca faktycznie przez ciebie sprawdzone do otrzymania zatrudnienia.
JESTEŚ DUŻA, maluczkiego trzeba jeszcze zmniniejszyć.
takie zastosowania już były, najpierw można było zapytać na forum, a nie robić siebie pomysłodawcę i nie otrzymać pozytywnych efektów, oraz uczenia kombinatorstwa bezrobotnych i ich poniżania bez sensu.
Od tego są doradcy zawodowi i lekarze z zaleceniami do pracy w PUP.
~Wega

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x