Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 26 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 27 sty 2014, 20:52

Jak sobie radzicie w takich warunkach pogodowych docierać do rodzin?
Bo ja robie niestety w ciągu dnia o jedną rodzinę mniej niż zwykle. Chodzę na piechotę. Tylko jak to wytłumaczyć dyrekcji, która zimę ogląda zza biurka przez okno i nie ma pojęcia o tym że mróz i śnieg nie dają długo chodzić. Jak to wogóle jest z nami? Należy sie jakaś przerwa na gorącą herbatę ciągu dnia pracy? I jak to potem dokumentować? Że niby zatrzymałam się w przydrożnym barze żeby nogi i ręce odmarzły?
~Hej, asystenci

Napisano: 27 sty 2014, 22:01

nowy:
Pisz plan pracy z rodziną na pół roku - ten zawiera cele główne .
Działania rozbijaj na miesiąc -by realizować cele szczegółowe ( czyli małe kroki ) na tygodnie rozbijaj zadania- pomiędzy rodzinę i AR.
Po pół roku robisz ocenę - będzie Ci łatwiej. Plan możesz zmieniać modyfikować. Jak często ?- jak zrealizujesz cele.

ps. moja propozycja- u mnie tak robią.
~emilka

Napisano: 28 sty 2014, 0:26

Ja nie rozliczam sie z przerw, dojazdów, po prostu doliczam to do pracy z rodziną. Mam za godz. płacone ok. 10zł, nikt mi nie zwraca za dojazd, obuwie itp.
~Irka

Napisano: 28 sty 2014, 0:27

ja też \"robię mniej rodzin\" dziennie, trochę częściej jestem w gopsie i uzupełniam dokumentację- ratuję się, żeby zminimalizować bezszkodowo pobyt w terenie. na szczęście moje kierownictwo jest spoko i rozumie sytuację
~rafał_te

Napisano: 29 sty 2014, 17:06

10 zł /h ?
~emilka

Napisano: 29 sty 2014, 18:25

A co Ty Emilka z choinki spadłaś? Nie wiesz że większość z nas zarabia najniższą krajową? Tyle razy już było o tym na tym forum, a Ty przecież jestes tu aktywna...
~asystent

Napisano: 30 sty 2014, 0:42

10 zł a po odjęciu kosztów dojazdów do rodzin jeszcze mniej zostaje
~Irka

Napisano: 30 sty 2014, 11:29

co z dofinansowaniem na asystenta bedzie w tym roku ?
~gabi

Napisano: 30 sty 2014, 12:36

ja tez bym chciała wiedzieć co z dofinansowaniem, ma ktoś jakieś informacje???
~olqa

Napisano: 30 sty 2014, 21:10

jak ktos coś bedzie wiedział o dofinansowaniach to dajcie znać, bo chyba dużo asystentów czeka na te wspaniałe wiesci ;)
~rafał_te

Strona 26 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem