Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 25 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 17 sty 2014, 23:01

no właśnie asystenci wypowiadajcie się - w sumie mamy tylko siebie...miał ktoś kontrolę??
~asystent

Napisano: 18 sty 2014, 16:51

Dziewczyny, nie bójcie się kontroli w odniesieniu do działań merytorycznych. Przecież żadna kontrola nie zna tej pracy, tak jak Wy, i to Wy jesteście ekspertami. Podobnie z dokumentacją. Jeśli przepisy określają obowiązek realizowania \"planu pracy\", ale nie narzucają wzoru - do Was należy decyzja, jaki wzór Wam najbardziej odpowiada. Sprawdzać mogą co najwyżej terminy (np. czy nie rzadziej niż co 6 m-cy robicie ocenę sytuacji rodziny, czy składacie ją do odpowiedniego organu, czy macie kwalifikacje uprawniające do wykonywania tej pracy, czy rodzina wyraziła zgodę na współpracę i czy plan został przedstawiony pracownikowi socjalnemu wnioskującemu o asystenta - to powinno być uwidocznione, najlepiej jakimś podpisem pracownika na tym planie). Tyle. No chyba, że kontrola będzie merytorycznie przygotowana do pracy asystenta, będzie miała praktyczne doświadczenie itp. Ale tak nie jest, bo w kontroli są urzędnicy, którzy sprawdzają procedury i zgodność z przepisami. I oczywiście wydatkowanie środków. A to raczej zmartwienie Waszych pracodawców.
~betta

Napisano: 22 sty 2014, 18:56

zapowiadają kontrole w tym roku - szczegółowe z pieczy i wsparcia - tylko województwa zbiorą sprawozdania z gmin i powiatów,
~/:?L

Napisano: 22 sty 2014, 20:16

a jak dokumentujecie zadaniowy czas pracy???
~pytajnik

Napisano: 23 sty 2014, 10:16

ja ma w umowie 160 godzin miesiecznie i tyle w miesiacu robie, rozpisując kazdego dnia ile godzin i co w nich robilam.
~asystentka

Napisano: 23 sty 2014, 12:27

ktoś coś wie na temat programu rządowego dotyczącego dotacji na asystenta rodziny na 2014 rok????
~asystentka

Napisano: 23 sty 2014, 14:58

pomózcie czy asystentem moze być osoba która:
ma wyzsze wykształcenie (tzw inne)
roczny staz pracy
podyplomówke z resocjalizacxji i socjoterapii?
z góry dziękuję
~ale numer

Napisano: 24 sty 2014, 17:24

no wlasnie co z dotacją na asystenta rodziny ?
~gabi

Napisano: 27 sty 2014, 18:12

Jestem nowym asystentem. Oświećcie mnie, bo już nie wiem. Piszę z rodziną plan pracy z celami, potem plan dzialań. I co ile trzeba pisac takie plany, konkretnie plan pracy i plan działań?
~nowy

Napisano: 27 sty 2014, 18:13

Bardzo proszę o odpowiedz
~nowy

Strona 25 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem