Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 59 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 29 kwie 2014, 12:20

celesta pojechałaś...
a co byś powiedziała o takim pracowniku socjalnym, który powiedział, że jego noga więcej w rodzinie nie stanie bo klient go obraził??.... albo jak była sprawa w sądzie to załatwił sobie zaświadczenie lekarskie by na nią nie iść.... albo nie odbiera wezwań z sądu bo nie chce być świadkiem.... i jaki wzór taki pracownik socjalny daje nam, asystentom....

nie przeczę, że zdarzają się wyjątki wśród pracowników socjalnych, ale z tego co zauważyłam to są oni rzadkością
purpura
Praktykant
Od: 27 lip 2012, 8:55
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2014, 12:58

ara pisze:Witam, wszystkich, chciałabym zapytać, co Inni Asystenci piszą w rokowaniach w sprawozdaniu półrocznym?
Rokowania w moim sprawozdaniu półrocznym - to jest podsumowanie (moja ocena dotychczasowej sytuacji i działań rodziny) oraz wytyczenie dalszych celów
wspierająca

Napisano: 29 kwie 2014, 19:39

witam

zaczynam prace od maja i mam pytanie zmieniły sie dokumenty ? byłam astystentem w tamtym roku i wracam do życia :)
gabrysia2021

Napisano: 01 maja 2014, 21:22

Bardzo proszę mufinka84 oraz innych doświadczonych asystentów rodziny, którzy chcieliby pomóc początkującej asystentce zarówno w dokumentacji jak i w wymianie doświadczeń o kontakt prywatny na mój e-mail: [email protected]. O niektórych sprawach nie mogę napisać tu, ponieważ osoby ze mną współpracujące od razu by wiedziały, że ja to ja :D. Poza tym mam wiele pytań na które chciałbym poznać odpowiedzi poufnie. Mam nadzieję, że znajdzie się dobra duszyczka chcąca pomóc nowej w tym zawodzie i może ja pomogę komuś :P
NowaAsystentka
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 6:49
Zajmuję się:

Napisano: 04 maja 2014, 14:00

Czy brak odpowiedniego artykułu w ustawie eliminuje możliwość posiadania pieczątki przez asystenta rodziny ?
NowaAsystentka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 04 maja 2014, 15:22

Myślę, że brak stosownego zapisu w ustawie, czy stosownego rozporządzenia w sprawie wzoru pieczątki, nie powinien być przeszkodą do używania pieczątki z nazwą "asystent rodziny" oraz imieniem i nazwiskiem osoby, która pełni funkcję AR.
anc

Napisano: 04 maja 2014, 17:52

Koleżanki,Koledzy proszę o przesłanie materiałów do pracy na [email protected].....
Pozdrawiam wszystkich pracujących asystentów:)
asystentka 2014

Napisano: 05 maja 2014, 7:40

ilonka, mirella poszły materiały:)
muffinek84

Napisano: 05 maja 2014, 8:35

Mam pytanie odnośnie zadaniowego charakteru pracy asystenta a dni w których przypadają święta ? Czy należy je odrobić ? Przecież jest ustalone ile godzin asystent ma wyrobić w tygodniu/miesiącu..
Jak to wygląda w praktyce :?:
NowaAsystentka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 05 maja 2014, 9:10

W takiej kwestii najlepiej zapytać kierownika OPS lub kadrową, która przygotowała Ci wzór umowy- ona jest na bieżąco w tych sprawach. W sumie też mam zadaniowy charakter pracy, też się zastanawiam nad tym, może ktoś wie? Ale gdzieś na forum był zapis, że jeśli masz np 40 godzin w tygodniu, a święto wypada, np w środę, to powinnaś przepracować 32 godziny w tygodniu (40-8 godzin). Chyba że źle myślę?
Nova123

Strona 59 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x