Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 80 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 13 wrz 2015, 19:53

Asystenci rodziny, którzy nie mogą wziąć udziału w IV Ogólnopolskim Zlocie Asystentów Rodziny a chcieliby wypowiedzieć się na temat stanu faktycznego i postulatów zmian dot. asysty rodzinnej i warunków pracy wykonawców tego zawodu mogą to uczynić poprzez wypełnienie krótkiej ankiety dostępnej poprzez mail : [email protected] w tytule wystarczy wpisać ankieta i zostanie ona wysłana.
Izabela K.

Napisano: 15 wrz 2015, 12:31

Witam,
Mam takie pytanie drodzy użytkownicy forum. Czy asystentowi należy się ekwiwalent za odzież roboczą?
Asystentkka

Napisano: 15 wrz 2015, 14:41

Jestem na umowę o prace i po jakimś czasie dostałam kiedy sama go wywalczyłam. W Ośrodku został zmieniony regulamin, ponieważ nie było w nim asystenta i od momentu zmiany mam wypłacany ekwiwalent. tylko musiałam się o to upomnieć :) Co się nasłuchałam to moje! w końcu pracujemy w terenie! o wiele więcej czasu od socjalnych. Jak to mówią nasi klienci " należy nam się" :D
kina

Napisano: 17 wrz 2015, 8:39

kina, ale czy ten ekwiwalent to należy się wg jakichś artykułów ogólnych? bo regulaminu dla mnie nikt nie zmieni.

poza tym jak jest u Was z chociażby kasą za pracę w terenie? jest czy nie? bo u mnie nie
afgj

Napisano: 18 wrz 2015, 13:00

Podstawą prawna do przyznawania ekwiwalentu jest kodeks Pracy, który jest naszym najwyższym kodeksem. ja w pracy ustalałam to z radcą prawnym. poszukaj w rozdziale chyba IX (ten o Środkach ochrony art 237) sprawdź bo ja mam stary kodeks. I nie ma gadania bo moja szefowa powiedziała, że mi nie da bo nie ma na to podstawy prawnej. Więc jej powiedziałam, że najsilniejsza podstawa prawna jest KP i ma się do tego ustosunkować. Wiadomo, że dla szefa najwygodniej jest ciebie zbyć ale dobrze odczytaj KP i do boju. W 237 &2 Jest napisane " Pracodawca może ustalić stanowiska, na których dopuszcza się używanie przez pracowników za ich zgoda , własnej odzieży i obuwia, spełniając wymagania BHp.
Chodzież w teren tak jak socjalni a nawet więcej, używasz własnej odzieży i obuwia. Musisz ja prać.
Nikt nie musi zmieniać całego regulaminu tylko nanieść zmiany. Tylko dla szefa to jest robota. Jak coś to pisz. Pozdrawiam. :D
kina

Napisano: 30 wrz 2015, 8:37

Witam, jestem asystentem od kilku dni i bardzo proszę o przesłanie mi wzorów dokumentów, na których pracujecie :-) Z góry dziękuję i pozdrawiam: [email protected]
Gość

Napisano: 30 wrz 2015, 14:42

kina pisze:Podstawą prawna do przyznawania ekwiwalentu jest kodeks Pracy, który jest naszym najwyższym kodeksem. ja w pracy ustalałam to z radcą prawnym. poszukaj w rozdziale chyba IX (ten o Środkach ochrony art 237) sprawdź bo ja mam stary kodeks. I nie ma gadania bo moja szefowa powiedziała, że mi nie da bo nie ma na to podstawy prawnej. Więc jej powiedziałam, że najsilniejsza podstawa prawna jest KP i ma się do tego ustosunkować. Wiadomo, że dla szefa najwygodniej jest ciebie zbyć ale dobrze odczytaj KP i do boju. W 237 &2 Jest napisane " Pracodawca może ustalić stanowiska, na których dopuszcza się używanie przez pracowników za ich zgoda , własnej odzieży i obuwia, spełniając wymagania BHp.
Chodzież w teren tak jak socjalni a nawet więcej, używasz własnej odzieży i obuwia. Musisz ja prać.
Nikt nie musi zmieniać całego regulaminu tylko nanieść zmiany. Tylko dla szefa to jest robota. Jak coś to pisz. Pozdrawiam. :D
witam własne się odwiedziłam ze mi się nie należy na odzież , od kadrowego i z przekąsem poinformował mnie że nie ma mnie w uchwale. proszę o pomoc jakich argumentów powinnam użyć idąc do kierownika
ania22

Napisano: 01 paź 2015, 20:34

hej kochani Asystenci, chciałam się z Wami pożegnać, zmieniam pracę i od dzisiaj nie jestem już asystentem rodziny. dziękuje za wszystkie rady i wsparcie jakie na tym forum uzyskałam i wszystkim Wam życzę sukcesów i wytrwałości :)

pozdrawiam
mushu84

Napisano: 04 lis 2015, 8:34

Mushu84, pożegnał się z nami i każdy się na tym zawiesił... ;) mushu84, powodzenia w nowej pracy ;) na pewno będzie przyjemniejsza :) jak się Tobie udało to i nam się uda :D
jaaa

Napisano: 04 lis 2015, 10:42

Co ta za praca , kiedy wszyscy się cieszą jak znajdą inna lepszą . ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
juri

Strona 80 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x