Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 77 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 08 maja 2015, 13:28

kurator przydziela asystenta jakie cuda!!!! w żadnym wypadku! socjalny chyba się w głółwke walnął że się na to zgadza....

asystenta przydziela kierownik mgops na wniosek pr soc lub SĄD

kurator to sobie może ....hehe.. w terenie pojeździć :)
ciekawe co w wywiadzie napisze socjalny? a już wiem:
jestem socjalny pracownik, kurator kazał mi wprowadzić do rodziny asystenta to tak zrobię bo nie znam się na przepisach i boję się kuratora:)

jaaaa z kim Ty pracujesz?!!! szanuj się i trzymaj swoich racji, bo znasz przepisy a socjalny to chyba po lobotomii:) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muffinek84

Napisano: 08 maja 2015, 13:46

kiedyś dostałam pismo od kuratora coś w stylu: "na mocy postanowienia sędziego proszę o przydzielenie ar", ps stwierdził "musisz". ja że nie, bo nie mam postanowienia. więc piszę do kuratora pismo, że proszę o kserokopię postanowienia ów sędziego.... a kurator wielce oburzony pierw dzwonił, a później odpisał, że było to postanowienie ustne (...!!!!)
socjalny przerażony, "bo kurator kazał". kurator =Bóg, wg socjalnych.
i focha strzelił, że kazałam jechać w teren, zrobić rozeznanie potrzeb....
bo ps i inni sądzili, że na pisemka będę jeździć po ludziach
upomnienie dostałam, że się wymądrzam, i że co to za różnica czy kurator, czy socjalny; i żebym dała już spokój z tym sądem....

ręce opadają!!!!

....
jaaaa

Napisano: 13 maja 2015, 9:05

Witam,
kochani asystenci czy moglibyście się podzielić fajnymi ćwiczeniami z zakresu motywacji do działania?
Asystentkkka

Napisano: 13 maja 2015, 9:31

do działania dla mnie. bo nie mam chęci już!
jaaaa

Napisano: 13 maja 2015, 9:49

po prostu po pracy wyluzuj i zajmij się sobą. te rodziny nas potrzebują ale my nie możemy zapominać o sobie. spójrz na ps oni się nie przejmują
Asystentkkka

Napisano: 13 maja 2015, 9:52

Kochani, jeszcze jedno pytanie. notatki z wizyt piszecie bardziej opisowe czy suche fakty typu przeprowadzenie treningu czystości itp.?
Asystentkkka

Napisano: 13 maja 2015, 15:48

Asystentkkka pisze:Kochani, jeszcze jedno pytanie. notatki z wizyt piszecie bardziej opisowe czy suche fakty typu przeprowadzenie treningu czystości itp.?
Ja opisuje co zastałam, jakie tematy poruszyliśmy, co się dzieje w rodzinie z punktu widzenia członków
donna

Napisano: 14 maja 2015, 11:06

ja piszę tylko dwa, trzy zdania co głownie było tematem spotkania.
nie opisuję informacji od rodziny itp.
nie wiem czy robię dobrze, ale nie zamierzam pisać wypracowań z każdej wizyty.
szerszy opis sytuacji planuję zawrzeć w półrocznym sprawozdaniu.
espresso

Napisano: 15 maja 2015, 22:48

Drodzy asystenci czy korzystaliście z nowego wydania "Teczka procedur przeciwdziałania przemocy w rodzinie" słyszałam, że doszło mnóstwo nowych materiałów dotyczacych naszej pracy. Czy warto jest odświeżyć starsze publikację.

Pozdrawiam
Julka1

Napisano: 12 cze 2015, 9:25

czy w rodzinie, której już dawno odebrane są dzieci i umieszczone w Domu Dziecka do uzyskania pełnoletności, należy się asystent rodziny???

bo wg mnie nie.
wg Pracowników Domu Dziecka tak....
a Wy co sądzicie?
jaaaa

Strona 77 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x