poradżcie co mam zrobić - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 15 lip 2015, 23:54

Gość pisze:z tego co wiem to nei trawi matki za jej podły charakter,
uśmiałam się ale tak pozytywnie .Polki są niesamowite ..podły charakter matka ma :lol: orzekła..Dobre.
ale na poważnie.
Miałam dzisiaj taki przypadek, zresztą tak praktykuję. Jeśli widzę że się zebrało -kolowialnie mówiąc
Pismem zapraszam na rozmowę lub telefonicznie.( Natomiast ja do sprawy podchodzę w ten spoósb z racji zawodu jaki wykonuję, natomiast z Ciebie szef powinien być dumny..powiem szczerze bo w tym momencie angażujesz się w obszar analizy emocji i wartości osobistych klienta - to trudne i masz czas..) Ale do rzeczy..
Tak samo zrobiłabym w tej sytuacji. Absolutnie panie nie mogą być razem na I spotkaniu .
I = spotkanie z córką. Jak dobrze porozmawiacie- zgodzi się.

ps.
spokojnie możesz być "mediatorem "w tej sytaucji i napisać pismo z prośbą o spotkanie celem omówienia istotnych spraw, które dotyczą kwestii rodzinnych, aczkolwiek ze względu na treść przekazanych informacji spotkanie to - w naszej opinii - instytucji OPS -wydaje się pilne do przeprowadzenia.
z poważaniem...
Emilka.

Napisano: 16 lip 2015, 6:52

dziękuje bardzo za poradę tak zrobię na początek
Gość

Napisano: 20 lip 2015, 14:11

moze ktos sie jeszcze wypowie i doradzi mi jak dorsłą 40 osobe zmusić do odwiedzin u matki
Gość

Napisano: 21 lip 2015, 14:05

matkę umówić na wizytę do psychologa
yyyy

Napisano: 22 lip 2015, 13:33

Myślę, że czasami sprawy zajdą tak daleko, że potrzeba czasu by się przełamać i wybaczyć matce pewne zachowania. Sama jestem w podobnej sytuacji. Nie jestem gotowa na kontakt z matką. Dotychczasowe wprowadzały mnie w podły nastrój co się odbijało na moich dzieciach i mężu. Żaden pracownik OPS nie zmusiłby mnie teraz do odwiedzin.... Trzeba to tez uszanować.
tolaa

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x