Potomkowie Marii Magdaleny i Jezusa - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 29 lis 2014, 17:10

Maryja też pewnie wiatropylna nie była.
Nie ma jednak na to wszystko dowodów co jest na rękę kościołowi.
Dziwne że tyle wiemy o dinozaurach które żyły kilkadziesiąt milionów lat temu, o kosmosie a tak niewiele wiemy o tym co było 2000 lat temu.
Adam29

Napisano: 01 gru 2014, 18:29

Jasieńczyk (herb szlachecki)
...

Napisano: 02 gru 2014, 9:47

Co wy tu za smuty pitolicie? Wam chyba od mrozu neurony w mózgu obumarły? Nawet jak miał potomków to on był Żydem i potomkowie jeżeli są to też są Żydami. W tamtych czasach biegaliśmy w skórach po lasach i polowali na żaby. Imperium Rzymskie było dla nas tym, czym dzisiaj Europa dla dzikusów z Afryki. Trzeba by na prawdę jakiegoś gościa żyjącego w celibacie i zamknięciu z dziesięć lat, żeby się połaszczył na laskę z zachowania bardziej podobną do małpy niż do człowieka.
betonowy

Napisano: 02 gru 2014, 14:37

piep.szysz betonowy - w judaizmie nie dziedziczy sie po ujcu a po matce a reszta to także betonowy bełkot
do powyżej

Napisano: 02 gru 2014, 14:55

gwoli ścisłosci:
nie dziedziczy się po matce, ale uznaje się kogoś za żyda jeżeli miał matkę żydówkę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2014, 15:17

Przeca jezus powstał z magicznego nasienia:P
Józef niewinny bo się zabezpieczył;)
Adam29

Napisano: 02 gru 2014, 15:33

Ja nie pisałem o zasadach uznawania pochodzenia. Te zasady Elmer wyłożył. Mi chodziło o coś innego. Źle mnie zrozumieliście. Ja pisałem, że żaden Żyd nie tknąłby zawszonego, brudnego dzikusa, ubranego w śmierdzące skóry, biegającego po lesie. Żaden południowiec tego by nie zrobił. W tamtym czasie dzieliła nas przepaść cywilizacyjna. Tzn, na południu rozkwitała kolejna cywilizacja, a u nas dopiero za 1000 lat miały powstać jakieś śladowe zręby państwowości, a o której mieszkańcy naszej krainy jeszcze przez 300 lat nie mieli pojęcia. U nas cywilizację przyniosło chrześcijaństwo. Ale jekimiś dziwnymi ścieżkami ta cywilizacja przyszła. Po czasach świetności Imperium, zlikwidowaniu grzesznych łaźni, zaniedbaniu dróg i akweduktów nastała w Europie ponad 1000 letnia epoka syfu, smrodu i chorób-trwa ona aż do dzisiaj. Aż dziw bierze. Japończycy się myli, Chińczycy się myli, Grecy się myli, Rzymianie się myli, Żydzi się myli, Muzułmanie się myli i nasze religie są pokrewne, a w Europie co 100 lat 1/3 obywateli masowo wymierała na choroby powstałe z brudu. Jak można było tak zmanipulować życie społeczne, że wmówiono ludziom, że mycie to grzech i od ponad 2000 jesteśmy śmierdzącymi brudasami?
betonowy

Napisano: 02 gru 2014, 15:38

Polecam film "Medicus". Trafnie ilustruje zacofaną z winy kościoła Europę i postępowy orient na przykładzie medycyny.
Adam29

Napisano: 02 gru 2014, 15:45

Czyli na przykładzie Imperium Rzymskiego widzimy, że jest możliwy masowy społeczny regres. W 100 lat może upaść cywilizacja techniczna i możemy cofnąć się wszyscy w okolice XVIII-XIX wieku. Przez najazdy barbarzyńców może nie być komu ciągnąć cywilizacji i wznosić jej na coraz wyższe poziomy. Z biegiem czasu nie będzie komu przekazywać wiedzy, a młodzi nie będą mieli możliwości jej zdobycia. My dziś też stoimy nad taką przepaścią. Barbarzyńcami są muzułmanie, a my zachowujemy się jak obywatele Imperium tuż przed jego upadkiem. Rozpasanie i swawola. Tak zresztą jak i przed upadkiem I Rzeczypospolitej.
betonowy

Napisano: 02 gru 2014, 21:03

Europa już upada. Sam papież to widzi mówiąc że jest jak samotna, bezpłodna staruszka, nietętniąca życiem. Będzie tylko gorzej.
Adam29

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x