Praca dla klienta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 cze 2015, 21:15

Klient z którym pracuje twierdzi że zarabia tylko 400 zł (pracujac na czarno- co jest nie do udowodnienia). Otóż moja praca z nim ma polegać na aktywizowaniu go do znalezienia lepszego zatrudnienia :) Jak mam to sprawdzać czy klient faktycznie podejmuje działania związane ze znalezieniem pracy. Sadzę ze nie bedzie mi sie spowiadał na ile ogłoszeń odpowiedział czy kontaktował się z pracodawcami....
Agiii666

Napisano: 23 cze 2015, 21:35

Oczywiście, że się nie będzie spowiadał, z resztą nie sprawdzisz go w żaden sposób. Jak nie będzie chciał znaleźć pracy to zawsze znajdzie jakąś wymówkę i usprawiedliwienie.
Ale np. możesz mu podrzucać jakieś ciekawe oferty pracy, pomóc w napisaniu cv i listu motywacyjnego, skontaktować z agencja zatrudnienia itp.
Plush

Napisano: 24 cze 2015, 8:47

Też się nad tym zastanawiałam. Nawet wpadłam na pomysł, żeby zrobić specjalną kartę, na której klient zbierał by pieczątki z zakładów pracy, w których złożył CV, ale ostatecznie zrezygnowałam, bo pomyślałam, że może zmniejszyć to jego szansę na zatrudnienie, bo dla pracodawcy współpraca z asystentem (na karcie byłoby napisane - "do informacji asystenta rodziny) mogłaby się jakoś źle kojarzyć.

Ostatecznie udaje mi się rozpoznawać czy klienci faktycznie gdzieś byli z CV - inaczej to komunikują, chwalą się. Na początku to trudne, ale po kilku miesiącach zna się już ludzi ;)
Od czasu do czasu podrzuć jakieś oferty, może nawet zakreślić te, które warto sprawdzić. Możesz zachęcić by zadzwonił przy Tobie.
Monti

Napisano: 24 cze 2015, 10:53

Tylko problem w tym że pan jest po wyroku (za przestepstwa bankowe) wiec znalezienie pracy bedzie dużym problemem;) Klient twierdzi że być może dostanie umowe zlecenie ale w Urzędzie pracy bedzie dalej zarejestrowany:) Więc nie rozumiem z tego nic;/
Agiii666

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x