cel pracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 cze 2015, 14:46

witam jak mam określić cel główny chodzi mi problem alkoholowy który występuje również z problemami opiekuńczymi i prowadzeniem gospodarstwa domowego czy mam go uwzględniać w celu głównym???? jeśli tak to jak może byc sformułowany
nick

Napisano: 22 cze 2015, 12:34

oczywiście że ma to być cel główny - ja pisałam, np. nienadużywanie alkoholu przez Panią X czy np. abstynencja Pani Y... prawidłowe wypełnianie funkcji opiekuńczo - wychowawczej
asystentkaa

Napisano: 24 cze 2015, 10:33

Ja w swoich planach mam zawsze kilka celów głównych, nie jeden. Ale jeśli idziesz tym systemem dałabym jako główny "Podniesienie kompetencji opiekuńczo - wychowawczych" a jako jeden ze szczegółowych" utrzymanie trzeźwości" czy "zdobycie umiejętności prowadzenia gospodarstwa domowego" bo wiadomo, że i jedno i drugie to warunek konieczny prawidłowej opieki. Ja, jako że to jednak rozdzielam, jako jeden z głównych celów formułuję właśnie "utrzymanie trzeźwości" czy "wzrost umiejętności prowadzenia gospodarstwa domowego". Tak jest metodycznie prościej, bo w sumie jak masz tylko jeden cel główny, nasuwa się potrzeba wyłonienia czwartej grupy" podcelów", i gdzie ją umieścić? (mam na myśli cele długoterminowe dla każdej umiejętności/ pożądanego stanu). Ja tak to widzę przynajmniej.
Lisbeth

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem