praca w szkole czy w placówce opiekuńczo - wychowawczej??? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 27 gru 2011, 18:25

Zdecydowanie w szkole! My wszyscy jesteśmy pedagogami, w szkole nauczyciel jest bardziej eksponowany i nobilitowany społecznie, a my zamknięci w placówkach z garami, ścierka i papmersami. Oddano nas do innego ministerstwa, jesteśmy \"gorsza grupą społeczną\".
~Darunia

Napisano: 27 gru 2011, 22:06

Dziękuję wszystkim za wyrażenie opinii. Nie mam już absolutnie żadnych wątpliwości.
~Karolina

Napisano: 27 gru 2011, 23:29

No co Wy piszecie? Przecież jest dobrze a będzie lepiej ;)
Mamy super resort, który dba o nas. Mamy super ustawę, dzięki której będzie jeszcze lepiej. Za dwa lata nie będzie tych starych, podłych i przemądrzałych nierobów - karcianych nauczycieli. Będzie równo i sprawiedliwie. Nasza praca to misja i nie wymaga dodatkowej gratyfikacji finansowej. Już samo to, że pracuje się w placówce opiekuńczo-wychowawczej jest wielką łaską i zaszczytem. ;) Gary, ścierki, pampersy to świadectwo profesjonalizacji naszego zawodu.
Karolino tylko placówka podległa pod MPiPS dostarczy Ci niezapomnianych przeżyć i emocji. Nabędziesz niezwykłej biegłości w czynnościach gospodarczych (rodzina będzie dumna). Ciągle rosnące wymagania pozwolą na produktywne zagospodarowanie Twojego czasu wolnego. \"Piniądze to nie fszystko ...\" ;)

Wyszło szydło z worka! Żadnego głosu za pracą w placówce po-wych. Oto do czego doprowadzono. Nawet Ale jaja jak by miał szansę to pewnie by zwiał do szkoły ;) Trochę zabrakło w tej dyskusji głosów innych przeciwników KN.;) Ale pewnie gdyby którykolwiek z klakierów \"zmian na lepsze\" i likwidacji KN miał możliwość zwiania z tego syfu pod kartę nauczyciela nawet by się nie zastanawiał ;) ŻAAAL ;)
~etatysta

Napisano: 28 gru 2011, 0:11

dzięki za te słowa-najświętsza PRAWDA ,nic dodac nic ująC ,ZNAJOMA TEŻ ŚMIEJE SIĘ ZE MNIE -cyt.PRZEŻYWASZ TĄ PRACĘ JAKBYŚ PRACOWALA W jakimś waznym MINISTERSTWIE -A TY TYLKO ZMIENIASZ PAMPERY I DAJESZ KASZKI MALUCHOM !!!!!!
~uczciwie pracująca z kn

Napisano: 28 gru 2011, 10:55

W szkole!Nie zastanawiałbym się nawet sekundy tylko od razu szedłbym do pracy w szkole.Masz szansę korzystaj!!!
Pod egidą MPiPS jest coraz gorzej.
~Adam

Napisano: 28 gru 2011, 11:15

a ja mialam 2razy możliwość pojśc pracowac do szkoły i nie skorzystałam!!pewnie większość uzna mnie za wariatkę:)ale lubię swoją pracę.w szkole odrzuca mnie ilosc dzieci,kadry ,ścieżka kariery(czyli awanse)pracując w dużym miescie wcale nie zarabia sie duzo w szkole -przynajmniej na poczatku jako stażysta jak ktoś napisal sa plusy i minusy
~kama

Napisano: 28 gru 2011, 11:29

Ale po co Ci większa pensja?Pracując w szkole masz tyle czasu,że możesz dorobić ile chcesz.Poza tym ścieżka awansu jest banalna.Po kilku latach jesteś dyplomowana i mając te 3-4 nadliczbówki trójkę zgarniasz a w piątek o 14-ej jesteś wolna. Każdy weekend i pozostałe 3,5 miesiąca WOLNE!. Za taka pracę to chyba nie są złe zarobki.
~nauczyciel

Napisano: 28 gru 2011, 13:04

Poza tym we wrześniu na KN znowu podwyżki!!!!Także w szkole od razu kaska większa:) dla Ciebie.No i w placówkach na KN ale to się niebawem tu skończy.no i nikt Ciebie na Kn w placówce nie zatrudni moja droga.
~K.

Napisano: 28 gru 2011, 20:04

Akurat od września podwyżek w oświacie nie będzie ale to detal.
~nauczyciel

Napisano: 29 gru 2011, 12:29

Jak to nie będzie??Przecież była o tym mowa w mediach,ze w 2012 znowu będĄ podwyŻki dlA NAUCZYCIELI (DLA POLICJANTÓW I ZOŁNIERZY TEZ)..
~Teresa

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x