System zmianowy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 01 sty 2012, 21:38

Witam, napiszcie w jakim systemie zmianowym pracujecie wychowawcy? czy jeszcze ktoś pracuje na same nocki lub same popołudniówki?
dziękuję, pozdrawiam
~Anka

Napisano: 01 sty 2012, 21:48

A Ty Anka jak pracujesz???
~EWA

Napisano: 02 sty 2012, 8:56

na popołudniówki ale uważam,że powinny być 3 zmiany.
~Anka

Napisano: 02 sty 2012, 13:23

ja też uważam ze powinień być 3 zmianowy system. A od kiedy dokładnie mają przestać obowiązywać KN nauczyciela?
~julia

Napisano: 02 sty 2012, 14:36

Zobaczcie jaki paradoks, u nas nocni wychowawcy nie mają \"swoich\" wychowanków, nie prowadzą dokumentacji, nie chodzą do szkół, nie jeżdżą z dziećmi na wyjazdy, żadne zespoły, sprawy itd, wolne to wolne. Pensja zasadnicza jak dziennych. Kto wymyslił żeby jedni doginali na same popołudniówki( zero życia rodzinnego) a inni na same nocki ? to chyba jedna z głupot organizacyjnych? może ktos ma inne zdanie?
~Henia

Napisano: 02 sty 2012, 17:03

U nas wszyscy wychowawcy pracujemy w systemie trzy zmianowym, nie ma tak, że jeden ma same ranki a drugi popołudniówki raczej jest po równo.
~Adam

Napisano: 02 sty 2012, 17:45

Heniu, ja uważam, że taki układ jak u ciebie jest niedopuszczalny, to dyskryminacja. Ja pracuję na kn i mam dwie zmiany.Kiedyś chcieli nas \"ożenić\" samymi popołudniówkami, ale na szczęście pomysł upadł (na pewno sprawa oparłaby się o związki zawodowe).My też mamy swoje prywatne dzieci, które wymagają opieki.Nie można wymagać od ludzi poświęcania czasu jedynie dzieciom w placówkach kosztem swoich własnych, bo to paranoja.Henia, walczcie, nie dajcie się wykorzystywać !
~bella

Napisano: 02 sty 2012, 19:47

a czy ktos pracuje na same noce?
~julia

Napisano: 02 sty 2012, 23:04

U mnie w placówce za króla ćwieczka były tzw.opiekunki nocne, ale od wielu lat nie istnieje takie stanowisko.
\"Nocni wychowawcy\" to jakiś dziwny twór, być może powołany po to,żeby komuś zrobić dobrze.W ogóle dziwie się,że coś takiego ma miejsce i pozostali na to się godzą
~bella

Napisano: 03 sty 2012, 0:26

no niestety u mnie jeszcze tak jest ze funkcjonuja panie nocne-przychodza na same dyzury nocne 3 lub 4 w tyg naprzemiennie jak wyjdzie w grafiku.wychowawcy z KP pracuja różnie -rano ,popołudnówki,nocki i po 12 godz tez od 9 do 21
~kama

Strona 1 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x