postawy roszczeniowe - literatura - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 gru 2011, 9:12

Witam

szukam literatury nt postaw roszczeniowo-żebraczych a w szczególności wśród wychowanków placówek opiekuńczo -wychowawczych.

Czy ktoś zna jakieś pozycje na ten tmat?
~Lucyna

Napisano: 20 gru 2011, 3:38

Czy Ty nie prezentujesz przypadkiem w tym momencie postawy roszczeniowo -żebraczej? Chyba jesteś z placówki op-wych.Jest mnóstwo pozycji na ten fascynujący temat Mogę Ci polecić szczególnie tak książki jak: Postawa roszczeniowo-żebracza wśód wychowanków domów dziecka- symptomy,przyczyny,terapia. Edwarda Biednego. Dajta mi bo się potnę- Danuty Żyła, i ostatnio wydana bardzo interesujaca pozycja kilku autorów pod redakcją p.Fedak - Wpływ ustawy o pieczy na postawy roszczeniowo-żebracze wśród wychowawców karcianych.
~S

Napisano: 20 gru 2011, 11:23

Ha ha ha poczucie humoru znakomite ta ostatnia pozycja P. Fedak jest fascynująca. Wesołych Świąt
~Adam

Napisano: 20 gru 2011, 14:13

Głupie - ale dobre !!!
~Jolka

Napisano: 20 gru 2011, 16:39

A ja jako karciana skróciłabym tytuł pozycji pod red Fedak do roszczeniowej, bo żebracza to raczej nie ;).Nawet kodeksowi nie żebrzą tylko biorą co dają, więc dlaczego mam być gorsza?
~bella

Napisano: 20 gru 2011, 22:59

Daj z tym spokój. Co użebrzesz w tym Mozambiku,jak nawet my pracujemy za grosze. Wspieraj wychowanków,bo najpewniej mają rację,a nie niszcz młodych ludzi,którym wiele potrzeba. Spojrzyj na swoje młode lata,czy też nie chciałaś być inna? Filozofią przegrasz. Mądrością zawsze wygrasz.
~Anna

Napisano: 22 gru 2011, 12:13

~Lucyna a po co ci taka taka literatura ?
~ale jaja

Napisano: 03 sty 2012, 12:42

złoty medal za poczucie humoru :) ostatnia pozycja hit!!!pozdrawiam
~witam

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x