Witam serdecznie. Mam gorącą prośbę do Muchy. Obecnie przygotowuję artykuł dotyczący pracy z rodziną w placówkach opiekuńczo - wychowawczych. Jeżeli mogę Cię prosić o przesłanie na adres [email protected] kontaktu telefonicznego byłbym bardzo wdzięczny. Jeżeli istnieje taka możliwość to prosiłbym Cię o przesłanie wzorów dokumantacji prowadzonej w tym zakresie. Co do asystentów rodziny to osobiście uważam, że staramy się powielać wzorce zachodnie jednak nie posiadamy odpowiedniej bazy. Podręcznik, któryb ma się ukazać - Wydawnictwo Śląsk stanowi przeróbkę TSR na potrzeby asystentów rodziny.
Mam prosbę zaczęlam prace w domu dziecka jako pracownik socjalny i bardzo bym prosiła Ciebie Mucho o przsłanie mi formularza pracy z rodzina. Bede wdzieczna Moj mail: [email protected]
Mam prośbe nie dlugo bedzie u mnie w pracy kntrol z krakowa mozesz mi Ewuś napisac czego oni wymagają? Co jako pracownik socjalny mam miec zrobione? Bede wdzieczna.
Dokumentacja jaką prowadzisz w związku z pracą z rodziną
U MNIE JEST TO NP.
- ARKUSZ PIERWSZEGO KONTAKTU
- GENOGRAM
- ANALIZA PRZYCZYN KRYZYSU
- PLAN PRACY Z RODZINĄ
- WYWIADY ŚRODOWISKOWE CZ. IV
- KARTY,W KTÓRYCH ZAPISUJĘ WSZYSTKIE DZIAŁANIA NA RZECZ RODZINY
ZAPOMNIAŁAM JESZCZE DODAĆ, ŻE KILKA RAZY W ROKU ORGANIZUJĘ Z PEDAGOGIEM I PSYCHOLOGIEM SPOTKANIA Z RODZICAMI W PLACÓWCE. OSTATNIO SPOTKANIE DOTYCZYŁO PROBLEMATYKI OKRESU DOJRZEWANIA. POTEM DOKUMENTUJĘ TO W FORMIE SPRAWOZDANIA,UZUPEŁNIAM ZDJĘCIAMI.
NA POCZĄTKU ROKU PISZEMY WSPÓLNIE PLAN TAKICH SPOTKAŃ.