praca z rodziną PILNE - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 6 z 12    [ Posty: 118 ]

Napisano: 30 kwie 2010, 12:36

to będzie cykl starych nowych szkoleń starych na nowych pracowników tylko problemy się nie zmienią :))
~maril

Napisano: 30 kwie 2010, 23:51

dodam jeszcze, jeżeli problemy pozostaną te same to pewnie będziemy robić to samo.
pozdrawiam, udanej majówki
~maril

Napisano: 30 kwie 2010, 23:51

dodam jeszcze, jeżeli problemy pozostaną te same to pewnie będziemy robić to samo.
pozdrawiam, udanej majówki
~maril

Napisano: 03 maja 2010, 14:49

Witam serdecznie. Mam gorącą prośbę do Muchy. Obecnie przygotowuję artykuł dotyczący pracy z rodziną w placówkach opiekuńczo - wychowawczych. Jeżeli mogę Cię prosić o przesłanie na adres [email protected] kontaktu telefonicznego byłbym bardzo wdzięczny. Jeżeli istnieje taka możliwość to prosiłbym Cię o przesłanie wzorów dokumantacji prowadzonej w tym zakresie. Co do asystentów rodziny to osobiście uważam, że staramy się powielać wzorce zachodnie jednak nie posiadamy odpowiedniej bazy. Podręcznik, któryb ma się ukazać - Wydawnictwo Śląsk stanowi przeróbkę TSR na potrzeby asystentów rodziny.
~Marcin

Napisano: 04 maja 2010, 2:08

no dobra..ale w nowej ustawie brak zapisu o pracowniku socjalnym w placówkach.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 05 maja 2010, 19:35

Mam prosbę zaczęlam prace w domu dziecka jako pracownik socjalny i bardzo bym prosiła Ciebie Mucho o przsłanie mi formularza pracy z rodzina. Bede wdzieczna Moj mail: [email protected]
~Ula

Napisano: 05 maja 2010, 19:38

Mam prośbe nie dlugo bedzie u mnie w pracy kntrol z krakowa mozesz mi Ewuś napisac czego oni wymagają? Co jako pracownik socjalny mam miec zrobione? Bede wdzieczna.
~Ula

Napisano: 05 maja 2010, 23:45

Dokumentacja jaką prowadzisz w związku z pracą z rodziną
U MNIE JEST TO NP.
- ARKUSZ PIERWSZEGO KONTAKTU
- GENOGRAM
- ANALIZA PRZYCZYN KRYZYSU
- PLAN PRACY Z RODZINĄ
- WYWIADY ŚRODOWISKOWE CZ. IV
- KARTY,W KTÓRYCH ZAPISUJĘ WSZYSTKIE DZIAŁANIA NA RZECZ RODZINY
~Ewa

Napisano: 05 maja 2010, 23:52

ZAPOMNIAŁAM JESZCZE DODAĆ, ŻE KILKA RAZY W ROKU ORGANIZUJĘ Z PEDAGOGIEM I PSYCHOLOGIEM SPOTKANIA Z RODZICAMI W PLACÓWCE. OSTATNIO SPOTKANIE DOTYCZYŁO PROBLEMATYKI OKRESU DOJRZEWANIA. POTEM DOKUMENTUJĘ TO W FORMIE SPRAWOZDANIA,UZUPEŁNIAM ZDJĘCIAMI.
NA POCZĄTKU ROKU PISZEMY WSPÓLNIE PLAN TAKICH SPOTKAŃ.

~Ewa

Napisano: 05 maja 2010, 23:54

ZAPOMNIAŁAM JESZCZE O KONTRAKTACH.
~Ewa

Strona 6 z 12    [ Posty: 118 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x