praca z rodziną PILNE - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 8 z 12    [ Posty: 118 ]

Napisano: 20 maja 2010, 11:32

Witam. Ada, co prawda w projekcie ustawy o wsparciu..... nie ma wymienionego pracownika socjalnego jak i innych stanowisk pracy. Szczegółowe zasady funkcjonowania placówek opiekuńczo - wychowawczych lub inaczej nazwanych w przyszłości określi rozporządzenie ministra. Podobnie jest obecnie. Niemniej przyznaję, że projekt tej ustawy jest totalnym gniotem prawnym. Pozdrawiam wszystkich.
~Marcin

Napisano: 21 maja 2010, 14:52

Potwierdzam.Gniot prawny prawdopodobnie zrobiony pod wpływem i pośrednio na zamówienie polkowskich i innych cymbałów chcących zarobić poźniej i obecnie na likwidacji i restrukturyzacji placówek itp.Szkoda,że w projekcie ustawy nie ma wymienionych do konsultacji Moprów i PCPR,a także szefów placówek.Tych co najbardziej sie na tym znają. Są za to do konsultacji wymienieni:
-forum związków zawodowych
-NSZZ Solidarnosc
-NSZZ Solidarność 80
-Związek Rzemiosła Polskiego
-Business Centre Club
-Towarzystwo Nas Dom
- Ogólnopolska federacja Organizacji pozarządowych
-Konfederacja pracodawców prywatnych \"Lewiatan\"
Ręce opadają jak jakis cymbał wybrał partnerów do konsultacji.
Wiem,że ostatnio w kilku placówkach w Polsce były osoby z ministerstwa i konsultowały z szefami te pomysły.Okazało się bowiem,że Ci mądrzejsi tam zauważyli jaki bubel został stworzony naprędce,że nie będzie jak tego stosować w rzeczywistości i że na czyjeś pośrednie sugestie-Polkowskiego itp.ktoś to tworzył.
Naprawdę żałuję,że nikt w ministerstwie MPiPS nie wpadł wcześniej na pomysł ,by popytać specjalistów którzy w tym siedzą od lat a nie osób typu Polkowski z Towarzystwem Nasz Dom naczele a tym bardziej np.Konfederacje zpracodawców Prywatnych albo związek rzemiosła polskiego itp.
Polkowski nie jest dla mnie też w jakikolwiek sposób wiarygodny po romansach z podopieczną dla której stanowił rodzinę zastępczą.Inna spraw,że i Toawarzystwo nasz Dom zeszło na psy.
~Ada

Napisano: 25 maja 2010, 13:18

Cytat z wypowiedzi Marcina \"Witam. Ada, co prawda w projekcie ustawy o wsparciu..... nie ma wymienionego pracownika socjalnego jak i innych stanowisk pracy. Szczegółowe zasady funkcjonowania placówek opiekuńczo - wychowawczych lub inaczej nazwanych w przyszłości określi rozporządzenie ministra. Podobnie jest obecnie. Niemniej przyznaję, że projekt tej ustawy jest totalnym gniotem prawnym. Pozdrawiam wszystkich. \"
Na stronie ministerstwa jest już propozycja rozporządzenia i nie ma tam nic o pracowniku socjalnym w placówce.Czyli chyba nie będzie pracownika socjalnego w placówce,chociaż w projekcie ustawy jest,ze może być zatrudniony.Ale nikt nie będzie tworzył dodatkowego etatu ze względu na ekonomię prawda??
https://www.mpips.gov.pl/bip/download/pr ... -05-10.pdf
Co o tym myślicie?
~xxx

Napisano: 13 cze 2010, 22:54

Witam ma probe czy ktos moze mi również przesłac plan pracy z rodzina. Ostatnio mieliścmy w DD kontrole i okazało sie ze wszystko co robie jest żel. Byłabym bardzo wdziedzna. [email protected]
~ewe

Napisano: 18 cze 2010, 0:11

Witam ma probe czy ktos moze mi również przesłac plan pracy z rodzina. [email protected]
Będe wdzieczna.
~Ula

Napisano: 05 lip 2010, 22:36

Ponawiam prośbę, proszę o przesłanie planu pracy z rodzina, i jakby ktoś miał jeszcze inne materiały to proszę o podesłanie.
~Ula

Napisano: 05 lip 2010, 22:56

To za co wy bierzecie pieniądze?
Pewnie na maturze też ściągaliście!
~ireneusz

Napisano: 06 lip 2010, 1:14

Ireneusz - w studium matury nie wymagają :)
~wnerwiony

Napisano: 07 lip 2010, 11:55

Ja mam maturę, studia i studium i powiem wam, że nigdzie mnie nie uczyli jak pisać plan pracy z rodziną. Serio. Teorii było dużo, z praktyki głównie wywiady, rodzaje pomocy itd. W ciągu 7,5 roku nauki (studia + studium) placówkę opiekuńczo-wychowawczą odwiedziłam raz. No to wybaczcie, że mam problem ze stworzeniem jakiegoś dokumentu, który np. u mnie w placówce nigdy nie był robiony i muszę go stworzyć sama od podstaw.
A maturę zdałam bardzo dobrze, i co z tego?
~xxx

Napisano: 13 lip 2010, 0:07

Mam prośbę. Mucha czy mozesz mi przeslac plan pracy z rodzina?
~Ula

Strona 8 z 12    [ Posty: 118 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x