praca za kogos na L4 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 25 cze 2013, 21:45

~ja - w naszym powiecie jest \"od górny\" wprost od starosty zakaz płatnych nadgodzin, więc choćby dyr chciała nie może nam płacić - odbieramy je w postaci dni wolnych. Nie wiem jak to u Ciebie wygląda czy jest to zła wola dyr czy ograniczenia budżetowe np
~gocha

Napisano: 25 cze 2013, 22:04

doczytalam w kodeksie pracy ze pracodawca nie musi płacic:(
~ja

Napisano: 18 wrz 2013, 12:43

A dlaczego piszecie o KP? To nie jesteście pracownikami samorządowymi?Jeśli jednak jesteście to proponuję zapoznać się z Ustawą o pracownikach samorządowych, tam regulowana jest kwestia nadgodzin.
~xxx

Napisano: 18 wrz 2013, 14:25

nie jesteśmy pracownikami samorządowymi:(
~ja

Napisano: 18 wrz 2013, 14:26

U nas jeśli są pieniądze to dyrektor daje nadgodziny, a jeśli nie to proponowany jest dzień wolny. Ważne jest też to, że dyrektor nie wyznacza nikogo tylko pyta kto jest chętny.
Rzadko zdarza się, że po prostu zmienia grafik i np robi obsadę 1 wychowawcy na dyżur jesli jest do pomocy np pedagog albo on sam.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 18 wrz 2013, 14:32

Podobnie jest u mnie. Staram się płacić za zastępstwa a jak nie to propozycja dnia wolnego. Tylko samobójca może wpadać na pomysły aby zostawić np. 26 dzieciaków z dwoma wychowawcami. No chyba, że ktoś zamierza być gwiazdą TVN lub Polsatu.
~Marcin

Napisano: 18 wrz 2013, 16:23

nasza dyr nie jest medialna:)ale nie pyta kto chce pracować za kogos wstawia w grafik te osoby co chce.gdyby płaciła za nadgodz lub prace za kogos na l4 byłoby ekstra!
~ja

Napisano: 19 wrz 2013, 11:44

wynika z tego,ze w każdej placówce uprawia się wolną amerykankę , od stycznia2014 trzeba to po woli zmieniać,nie dać się...
~KTOSIK

Napisano: 19 wrz 2013, 13:08

Witam,
u mnie zgodnie z prawem zastępstwa są płatne (na szczęście jest na to zabezpieczenie z budżetu miasta), kiedy jest taka możliwość i potrzeba to się odbiera dzień wolny - wtedy gdy jest możliwa mniejsza obsada.
Tak jak Marcin uważam, że w innym przypadku \"dyra\" by \"powiesili\": najpierw media, prokurator oraz JAKO PIERWSI, CI, KTÓRZY KAZALI TAK OSZCZĘDZAĆ ;)
Myślę, że tu wszyscy, jeśli już, to woleliby wystąpić w \"Must be the music\" niż w programie INTERWENCJA ha ha (choć to mało śmieszne).
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 19 wrz 2013, 13:31

narażasz mnie Wojtku na kompromitacje na starcie ale trudno wolałbym się skompromitować w Must be the music\"
~Damian

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x