Przeciek z MPiPS - Świadczenia rodzinne

Strona 12 z 12    [ Posty: 116 ]

Napisano: 04 mar 2015, 18:58

m&m pisze:
Gość pisze:To jak to w końcu jest:
m&m pisze:Skalą Barthel da się wszystkich sprawdzić.
czy:
m&m pisze:No to trzeba było wprowadzic taką skalę, zeby maxymalnie rozszerzyć zakres, w której osoba autystyczna jest niesamodzielna, żeby tych punków mogli zaliczyc znacznie więcej.
Tak jak napisałam. Tylko ze ty masz problemy ze zrozumieniem.
Przepraszam, ale jeśli w twoich postach jest sens, czego nie wykluczam, to jest on tak głęboko ukryty że ja nie jestem w stanie go dojrzeć.
A co do meritum, to proszę przyjąć do wiadomości że przy pomocy skali Barthel określenie stopnia samodzielności autysty jest NIEMOŻLIWE, więc twierdzenie, że
m&m pisze:Skalą Barthel da się wszystkich sprawdzić.
jest fałszywe.
Jeśli ja nie wydaję się dość wiarygodny - co przyjmuję z pokorą - to proszę popytać praktyków.
RR6_2

Napisano: 04 mar 2015, 19:14

m&m pisze:Jakby w rzeczywiście nie były w stanie pogodzic pracy z opieką, to by w ogóle nie wnosiły takiego postulatu.
Kto wnosił? gdzie, w czyim imieniu? myślę że tę kwestię już omówiliśmy, ale jeśli umknęło, to proszę dać znać, powtórzę co wiem o tej sprawie.
m&m pisze:I czym innym jest pracowac na czarno, za co można ponieść konsekwencje w postaci zabrania świadczenia, a czym innym, zgodnie z prawem dodatkowo przy odprowadzaniu składek na ubezpieczenie społeczne, a co będzie miało wpływ na wysokość przyszłego świadczenia emerytalnego.
Racja. Opiekunowie rwą się do roboty, nie zważając na dobro swoich podopiecznych, a pracodawcy zatrudniający na czarno marzą o odprowadzaniu za nich składek. To jest dopiero logiczne, brawo! ;)
m&m pisze:Także jeszcze duzo, dużo musisz sie uczyć z tej logiki. Chociaz wątpię czy logicznego rozumowania da sie tak wyuczyc. Bo niestety wyuczenie sie na pamięc nic nie da, a fałsz zabija logiczne rozumowanie.
No właśnie widzę efekty stosowania "lepszej" logiki - tej wrodzonej :)
RR6_2

Napisano: 04 mar 2015, 19:40

Wniesiony postulat tej treści jest faktem i nie wazne kto go wniósł. A najprawdopodobniej wniosła go matka niewidomego syna, który przebywa w ośrodku , a ona pracuje na czarno i jednocześnie pobiera świadczenie za nudzenie sie w sprawowaniu opieki nad nim. I wtedy zgadzało by się to obnoszenie...
A dobro podopiecznego zalezy od tego ile w rzczywistości on tej opieki wymaga. I tutaj nie nalezy zapominać, że są to dzieci chodzące do przedszkoli, do szkół, przebywające przez cały roboczy tydzień w ośrodkach szkolno wychowawczych, studiujące oraz pracujące.
I coś ci się merdnęło, bo nic nie pisałam o pracodawcach marzących o odprowadzaniu składek za pracowników zatrudnianych na czarno.
m&m

Napisano: 04 mar 2015, 19:43

A co do meritum, to proszę przyjąć do wiadomości że przy pomocy skali Barthel określenie stopnia samodzielności autysty jest NIEMOŻLIWE
A czemóż to? Daj przykłady na podstawie odpowiednich punktów skali Barthel.
m&m

Napisano: 05 mar 2015, 8:47

Podjęto już prace legislacyjne odnośnie wyroku Trybunału Konstytucyjnego K 38/13
https://ppiop.rcl.gov.pl/?r=orzeczenia/i ... _id=150733
Margaret
Praktykant
Od: 13 lut 2015, 22:24
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 10:01

Ktoś odgrzał spleśniały kotlet, w dodatku go jeszcze dosolił i wystarczyło. Najwięksi filozofowie i oczywiście
wszystkowiedzący "mądralińscy" ruszyli ze swoimi wypocinami. Myślenie to dla nich sprawa druga albo i trzeciorzędna.
Grunt to postukać w klawiaturę.
mireczka

Strona 12 z 12    [ Posty: 116 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x