Pomocy!Niektórzy nie wykorzystali starego urlopu z KN w starym roku.Powiedzieli w kadrach,że przeniesiemy sobie na rok 2014.Teraz zrobili nas w bambuko,że stracimy na starym urlopie,bo będzie rozliczany w innym wymiarze.jak komuś zostało 10 dni starego urlopu,to straci ok.4 dni.Nie rozumiem,ale chcą stary urlop policzyć po KP.Czy to możliwe?
Niestety nie bzdura . Byłam dziś w inspekcji pracy. Potwierdzili, ze urlop będzie rozliczany godzinowo. Kolejna nasza strata. Cieszcie się koledzy i koleżanki z KP.
moze sie nie znam ale urlop dla KP wylicza sie w zależności od stazu lat pracy gdziekolwiek i wynosi za kazdy przepracowany mc 1,33dnia.do 10lat wynosi 20dni a po 10latach parcy 26dni i niewykorzystany urlop za poprzedni rok powinno sie wykorzystac do wrzesnia bieżacego roku wiec najlepiej isc do dobreh
go prawnika lub kogos kto sie porządnie zna na przepisach prawa pracy!powodzenia
paulino, a niby dlaczego ludzie pracujący z kodeksu mieliby się cieszyć, że tracicie na urlopie? Nie wszyscy są zawistni i cieszą się z nieszczęścia innych. Ja pracuję od początku z kodeksu, a mimo to uważam, że źle zostaliście potraktowani. Walczcie o to co Wam się należy. Pozdrawiam.
Anno pytasz dlaczego? Przestudiuj to forum. Sama zobaczysz. Jesteś jedyna dotąd osoba, która życzy nam powodzenia. A wracając do urlopów? Jak tu dojść prawdy? Ja mam zaległe 10 dni. Z tego stracę 4. Tak wychodzi z ich wyliczeń.