Przeniesienie urlopu z KN na KP - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 09 sty 2014, 9:26

podpytam dzisiaj kadrowej z tym urlopem!
~xxx

Napisano: 09 sty 2014, 11:10

Nieprawda! Ja też życzę wszystkim karcianym dobrze. Powiem więcej, życzę wszystkim dobrze a najbardziej sobie.
~kapek

Napisano: 09 sty 2014, 11:49

Do xxx - jak coś się dowiesz daj znać!!!!
~kwiatek

Napisano: 09 sty 2014, 13:11

kadrowa cos tam policzyla ze kiedys Kn pracowal 26godz to 5godz dziennie a teraz 40 tyg czyli 8dzienie i urlop KP tyle wynosi dziennie wiec NIESTETY ale sie zgadza i KN traci na urlopach
~xxx

Napisano: 09 sty 2014, 13:20

Do wymiaru urlopu nauczyciela zalicza się wszystkie zajęcia i czynności wynikające z 40-godzinnego tygodniowego czasu pracy. Przepisy ustawy - Karta Nauczyciela nie określają dobowego wymiaru czasu pracy nauczyciela. Jednak biorąc pod uwagę, że łączny czas pracy nauczyciela wynosi do 40 godzin tygodniowo, w ramach 5-dniowego tygodnia pracy, można przyjąć - dla celów ustalania uprawnień do urlopu wypoczynkowego - że średnio na dobę nauczyciel pracuje 8 godzin. Oznacza to, iż nauczyciel zatrudniony w pełnym wymiarze czasu pracy w szkołach i placówkach nieferyjnych jest uprawniony do urlopu wypoczynkowego w wymiarze 280 godzin (35 dni x 8 godzin).
~Roman

Napisano: 09 sty 2014, 13:23

Roman czy to jest cytat czy Twoja opinia? Jeśli cytat to czy mógłbyś podać źródło?
~kwiatek

Napisano: 09 sty 2014, 13:34

no a moja kadrowa liczyla 26godz podzielone przez 5dni,najlepiej jakby dowiedziec sie w PIP.urlop zaległy jest do wykorzystania ale na jakich zasadach-juz nowych czy jeszcze po KN.moim zdaniem wyjdzie ze ponowemu ale to moej skromne zdanie.
~xxx

Napisano: 09 sty 2014, 14:30

~Roman

Napisano: 09 sty 2014, 14:36

Dzięki wielkie
~kwiatek

Napisano: 09 sty 2014, 16:44

Roman potwierdzam mój punkt widzenia. Choć przyzna się, że kiedy zadzwoniłem do inspekcji pracy przedstawili mi wersję o 26 godzinach. Być może pani inspektor nie wiedziała, że chodzi o placówkę nieferyjną.
~Marcin

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x