Od 1 stycznia nasz placówka została przekształcona w 6 placówek i centrum obsługi.Ponieważ na dzień 1 stycznia nie mieliśmy jeszcze NiP i REGON dla placówek a jedynie dla Centrum , wiec zgłosiłam wszystkich pracowników w Centrum ze względu na wypłatę \"13\".Teraz nie wiem jak mam zgłosić tych samych pracowników w poszczególnych placówkach. Czy moge zgłosić z tym samym kodem pracowniczym i od 1 stycznia. Nadmieniam, że wynagrodzenie za m-c styczeń będzie wypłacone z podziałem na poszczególne placówki
Oczywiście ze mozesz zgłosić tych samych pracowników w innych placówkach, przecież mogą pracować na 1/8 w kilku zakładach. Ale wypłaty będziesz miała w tylko centrum ?
W płatniku w rca masz wymiar etatu i to jest ważne bo podejrzewam że nie będa mieli minimalnego wynagrodzenia jeżeli ich etat jest dzielony na poszczególne placówki.
to zależy czy każ da placówka ma swój odrębny nip jeżeli tak to wyrejestrowujesz z Centrum a rejestrujesz w odpowiednim płatniku dla danej placówki i takie pyytania to w księgowośći