Przerażacie mnie. To trzeba pokazać ministrowi! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 22 sty 2014, 21:47

Ośmieszasz się już Adam II;)
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 21:54

Interesuje mnie wiele wątków! Jak zmiany to kompleksowo! ;)
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 21:56

Adam II
no wiesz co ? za kogo Ty mnie uważasz ? Przyginasz -poważnie mówię .Mam tłumacz na klaśnięcie najważniejsze zapisy kro dotyczące uregulowania w zakresie:opieki, wychowania współdecydowania rodziców, utrzymywania kontaktów z dzieckiem.... O roli kuratorów rodzinnych ?- przecież wiesz że wchodzą w momencie ingerencji Sądu - we władzę rodzicielską.(orzeczenia w spr. rodzinnych dla nieletnich)
I dobrze także wiesz, że jeśli wystąpi do Ciebie z art.11 rozdz.II, pkt.3 ustawy z dnia 27.07.2011 to musisz mu pomóc i współpracować .
Osoby zależne -kro ( szczegóły zakładam znasz) ...wystarczy i tak się rozkręciłam.

ps. Jestem też mediatorem sądowym w sprawach cywilnych i rodzinnych - więc jak to mówisz podstawy muszę znać..
pozdrawiam.
~emilka

Napisano: 22 sty 2014, 21:58

Kobieta orkiestra;)

Emilko ale Adam II chyba rzeczywiście tego nie zna. Stąd te głupie pytania.
Przypadkowy socjalny pewnie albo pociotek ze wsi.
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 22:02

Ło Jezusicku ale ta Emilyja mondra! U nas we wiosce tyż jest taka jedna. Zza biurka nie wychodzi taka ważna! I sołtys jej sie kłaniają i ksiądz i posterunkowy tyż! :)

PS. A jak kurator nie wystąpi to co? Jeśli prowadzi nadzór bez kontaktu z pracownikiem socjalnym i bez informowania go o swoich poczynaniach? Jeśli rodzina ma nadzór kuratora a nie korzysta z pomocy OPS?
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 22:06

W głos wioski się wsłuchujcie. Sąsiady klientów to super źródło info.
Nie lekceważcie nawet tych donosów dotyczących głośnego ujadania psa.
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 22:13

Adam II
wiesz co ? daj spokój..

ps. człowieku czemu mnie prowokujesz ?
później masz pretensje. Zastanów się ?
Ustawa j/w o kuratorach zobowiązuje do współpracy kuratora z właściwym samorządem i organami społecznymi, które statutowo zajmują się wychowaniem, leczeniem ...itd

~emilka

Napisano: 22 sty 2014, 22:14

\"Sąsiady klientów to super źródło info\"

Naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych, prawa do prywatności, nękanie urzędnicze, naruszenie miru domowego, naruszenie dóbr osobistych.

Gdyby ktokolwiek na podstawie donosu inwigilował mnie u sąsiadów, lekarza lub krewnych puściłbym go w sadzie z torbami.
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 22:23

Nijakich pretensyj ni mom Emilyjo. Ani cie nie prowokuja. My baby ze wsi nie są takie obrażalskie. Ino chcemy wiedzieć co i jak jak UWAGA do nos przyjedzie. Czerwony dywan do rozwinięcia przed panym redachtorem już odpchlony. Ino czekać jak jaka zwyrodniała rodzina dzieciuka poturbuje. Bo to dyć NASZA WINA? I diobeł co w Kulawym Stachu siedzi tyż nasza wina. I że Marylce spod górki córke zbrzuchacili też nasza wina. A przede wszystkim to nasza wina że roboty nie ma, mieszkań nie ma, telewizja gołe du..y ino pokazuje naprzemian z zabijaniem i kradziejstwem a dzieciuki zamiast rachunków, czytania i i porządku uczyć w szkole to genderstwem sie zajmuja. NAsza to wina!
~Adam II

Napisano: 22 sty 2014, 22:37

Jak sobie dajecie wmówić, że Wasza wina - to tak jest ...
.. cóż ? - surrealizm jak w \" Procesie \" F. Kafki- wina nieokreślona..kara wymierzona
~emilka

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x