Przerażacie mnie. To trzeba pokazać ministrowi! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 6    [ Posty: 53 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 22 sty 2014, 20:05

Wnioski z dnia dzisiejszego:

1. Nie wiecie że obowiązkiem socjalnego jest przeprowadzenie wywiadu środowiskowego i tym samym kompleksowe rozeznanie jego sytuacji.
2. Nie wiecie że chodzi się nie tylko do tych którzy wnioskowali o kasę.
3. Uważacie że socjalny nie jest odpowiedzialny za swoich klientów oraz ich dzieci.
4. Troskę o środowiska mylicie z inwigilacją przez co wasze wywiady kończą się niemalże w progu mieszkania klienta. Obok może leżeć wychodzone dziecko jedzące szczura a wy nic.

Panie ministrze chyba bez pisemka do Pana się nie obejdzie. Widzisz i nie grzmisz.
I oni chcą podwyżek:/
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 20:08

Tęskno Ci kolego za Pomocą Społeczną.To widać,ale klamka kiedyś zapadła.
~tak to jest

Napisano: 22 sty 2014, 20:09

A.....men
~ja

Napisano: 22 sty 2014, 20:10

Już nawet się nie bronicie;)
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 20:21

Adamie, Bezrozumna agresja zastępuje u Ciebie merytoryke. Podsumowanie dnia jest takie, ze pracuje sie na konkretnych przepisach w konkretnych warunkach i za konkretne pieniądze. Proponuje powrót do przedszkola socjalnego gdzie pokażą Ci ustawę, rozporządzenie i KPA. List wysyłając do ministra nie zapomnij mu przypomnieć o obowiązku ustawowym 50 środowisk na Pracownika.
~Adamobojca

Napisano: 22 sty 2014, 20:23

o przepraszam ja wiem. Więc mnie proszę nie wpisywać ;)

dodam nawet w 3 punkcie, bo dzisiaj była o tym mowa - że:
o ochronie rodziny w tym dzieci mówi nie tylko Ustawa o Pomocy Społecznej ale przede wszystkim Ustawa o p/ działaniu przemocy , inne to: art.304 par.2 kpk, art.15 par.2 kpk , art.572 kpc, Ustawa o wsparciu rodziny i pieczy zastępczej no i jeden z ważniejszych cel ratowniczy - w pracy pr. socjalnego , który mówi o zaspokojeniu podstawowych potrzeb , warunków do życia tym , którzy są ich pozbawieni : pomoc rzeczowa, finansowa ...psychiczna . To wszystko nakłada wielką odpowiedzialność w zakresie pracy z drugim człowiekiem z racji wykonywanego zawodu m.in: pr. socjalnego. Jest jeszcze Konwencja Praw dziecka , Karta Praw Dziecka i Konstytucja-podstawa.
~emilka

Napisano: 22 sty 2014, 20:25

Kompleksowe z kompleksem rozeznanie.
~maniek

Napisano: 22 sty 2014, 20:32

maniek nie masz powodu mieć kompleksów ;)

bo niby czemu ? ;)
~emilka

Napisano: 22 sty 2014, 20:32

\" Przerażacie mnie. To trzeba pokazać ministrowi!

Pokażesz panu ministrowi kulturę swoich wcześniejszych postów - brawo za odwagę.
~??

Napisano: 22 sty 2014, 20:34

Emilio, źle Cię rozeznano
~maniek

Strona 1 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x