Dziękuję za odpowiedź.Na suplemencie jest napisane,że praktyki były w sadzie.wg definicji MEN wszystkie godziny i przedmioty mam,nawet więcej.Najgorsze jest to,że każdy mówi coś innego.Zobaczymy za dwa lata na egzaminie na n-la mianowanego,już sie tym martwię lub może podczas zmiany pracy:) pozdrawiam
Z tym przygotowaniem ped. to dziwna sprawa bo każdy interpretuje na swój sposób.
Moja uczelnia na której robiłem magisterkę gwarantowała mi przy zapisie, że mam w tym przygotowanie pedagogiczne a na drugim roku okazało się, że jednak nie ponieważ pedagogika opiekuńczo wychowawcza nie jest kierunkiem nauczycielskim
Dobrze, że nie pracuję na karcie nauczyciela, choć mój dyrektor twierdzi że mam to przygotowanie...a ja sam już nie wiem.
etatysta wiem Dlatego też zażądałem od uczelni aby dali mi na piśmie jakie uprawnienia nadaje mi ukończenie tej szkoły. Otrzymałem odpowiedź, że wyślą więc czekam
Panzer aż wyszłam z łóżka żeby zobaczyć mój suplement na opiekuńczo- wychowawczej i ja przygotowanie pedagogiczne podobno mam, ale pedagogiczne to nie nauczycielskie.. nauczycielskie mam z wczesnoszkolnej, może o to chodzi?
że nie można \"nauczać\" niczego
Czyli na karcie nauczyciela nie mogę pracować np w MOW więc po co mi przygotowanie pedagogiczne to nienauczycielskie? W placówce mogę pracować o kierunku praca socjalna jako wychowawca...
fakt, nie powiązałam tego z MOW i przyznam, ze się nie znam no ale pedagog w szkole z pedagogicznym (np. po ogólnej czy opiekuńczej właśnie) bez uprawnień do uczenia pracuje na karcie...
Panzer nie możesz pracować w MOW po opiekuńczo-wychowawczej bo masz przygotowanie pedagogiczne, ale nie masz kwalifikacji z resocjalizacji. Po OPW możesz pracować w internatach, bursach, świetlicach szkolnych. Przeczytaj rozporządzenie w sprawie kalifikacji nauczycieli...