Przygotowanie pedagogiczne w MOW. - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 10 sie 2013, 10:32

Dziękuję za odpowiedź.Na suplemencie jest napisane,że praktyki były w sadzie.wg definicji MEN wszystkie godziny i przedmioty mam,nawet więcej.Najgorsze jest to,że każdy mówi coś innego.Zobaczymy za dwa lata na egzaminie na n-la mianowanego,już sie tym martwię lub może podczas zmiany pracy:) pozdrawiam
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 23 sie 2013, 21:48

Z tym przygotowaniem ped. to dziwna sprawa bo każdy interpretuje na swój sposób.
Moja uczelnia na której robiłem magisterkę gwarantowała mi przy zapisie, że mam w tym przygotowanie pedagogiczne a na drugim roku okazało się, że jednak nie ponieważ pedagogika opiekuńczo wychowawcza nie jest kierunkiem nauczycielskim :)
Dobrze, że nie pracuję na karcie nauczyciela, choć mój dyrektor twierdzi że mam to przygotowanie...a ja sam już nie wiem.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2013, 4:00

Jeśli po pedagogice opiekuńczo - wychowawczej ktoś kwestionuje uprawnienia pedagogiczne to ręce mi opadają - chore to jest.
Idę ziuziu.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 24 sie 2013, 11:36

Panzer, coś ta Twoja Uczelnia jakaś dziwna ;)
~etatysta

Napisano: 24 sie 2013, 23:53

etatysta wiem :) Dlatego też zażądałem od uczelni aby dali mi na piśmie jakie uprawnienia nadaje mi ukończenie tej szkoły. Otrzymałem odpowiedź, że wyślą więc czekam :)
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2013, 0:31

Panzer aż wyszłam z łóżka żeby zobaczyć mój suplement na opiekuńczo- wychowawczej i ja przygotowanie pedagogiczne podobno mam, ale pedagogiczne to nie nauczycielskie.. nauczycielskie mam z wczesnoszkolnej, może o to chodzi?
że nie można \"nauczać\" niczego ;)
~ja

Napisano: 25 sie 2013, 1:09

Czyli na karcie nauczyciela nie mogę pracować np w MOW więc po co mi przygotowanie pedagogiczne to nienauczycielskie? W placówce mogę pracować o kierunku praca socjalna jako wychowawca...
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2013, 1:30

fakt, nie powiązałam tego z MOW i przyznam, ze się nie znam no ale pedagog w szkole z pedagogicznym (np. po ogólnej czy opiekuńczej właśnie) bez uprawnień do uczenia pracuje na karcie...
~ja

Napisano: 26 sie 2013, 1:38

Panzer nie możesz pracować w MOW po opiekuńczo-wychowawczej bo masz przygotowanie pedagogiczne, ale nie masz kwalifikacji z resocjalizacji. Po OPW możesz pracować w internatach, bursach, świetlicach szkolnych. Przeczytaj rozporządzenie w sprawie kalifikacji nauczycieli...
~etatysta

Napisano: 26 sie 2013, 20:00

ok dzieki etetysto :) zapoznam się.
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem