Raporty z SOW - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 01 kwie 2020, 10:34

Czy generował już ktoś raporty odpowiadające załącznikom 1-3 do umowy w sprawie realizacji programu, o których mowa w ust. 8 pkt 6 "kierunków działań [...]".

U nas w wygenerowanych raportach nie są uwzględnione wszystkie złożone wnioski. Co więcej, liczba złożonych wniosków w raporcie "Zapotrzebowanie na środki finansowe PFRON / Sprawozdanie z realizacji pilotażowego programu "Aktywny samorząd"" nie pokrywa się z liczbą złożonych wniosków w raporcie "Pilotażowy program "Aktywny samorząd" - wykaz danych sprawozdawczych".

Ma ktoś ten sam problem? Prawdopodobnie będę pisał maila do zespołu SOW, ale ciekawe jak oni tam pracują i ile będę czekał na odpowiedź.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 01 kwie 2020, 11:00

Nie zwróciłem uwagi, że w w drugim raporcie jeden wniosek zajmuje dwie pozycje, więc liczba wniosków się pokrywa w obu raportach. Dalej jednak liczba wniosków faktycznie złożonych nie zgadza się z raportami.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 01 kwie 2020, 11:14

Dobra, chyba ogarnąłem wszystko sam. Nie ma to jak pisać sam ze sobą :)

1) wnioski złożone, ale odesłane do poprawy nie są widocznie uwzględniane w raporcie;
2) jeśli generujecie raport to wybierzcie okres do 01.04.2020 r., ponieważ kiedy wybrałem do 31.03.2020 r. to wnioski z ostatniego dnia również nie zostały uwzględnione.
Milosz90
Referent

Napisano: 01 kwie 2020, 11:27

:)
A oświadczenie jakie wysyłasz do PFRON ?
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 01 kwie 2020, 11:38

No i tu jest problem, bo nie wiem czy to faktycznie ma być druk zapotrzebowania stanowiący załącznik 1a. My złożyliśmy już zapotrzebowanie w lutym i dostaliśmy z PFRON informację o wysokości przyznanych środków. Nie mam pojęcia czy mamy to znowu składać z tym oświadczeniem czy to jednak będzie inny druk czy może wystarczy zwykły mail wysłany do Oddziału PFRON o zarejestrowaniu wszystkich wniosków.
Milosz90
Referent

Napisano: 01 kwie 2020, 17:17

Raporty zwyczajnie nie liczą danych z zadań wprowadzonych w 2019 roku.

Po prostu informatycy z PFRON napisali ten program w 2018 r i nikt im nie powiedział, żeby zmienić algorytm liczenia raportu bo doszły nowe zadania.

Bardzo typowe w dzisiejszych czasach - wszystko pisane na kolanie i w ostatniej chwili, aby było. Byle co, ale by było. I biorą za to grube miliony. Totalny brak kompetencji totalnych ignorantów.

Ciekawe tylko ile jeszcze takich kwiatków wyjdzie. Obawiam się, że będzie tego o wiele więcej, bo nikt tego systemu nie sprawdzał. My i wnioskodawcy jesteśmy zwierzątkami laboratoryjnymi.
MoKingSkills
Stażysta
Od: 07 lut 2020, 13:40
Zajmuję się: pfron

Napisano: 01 kwie 2020, 17:39

Ale w tym raporcie pokazujemy tylko okres od 1 marzec do 31 marzec (lub 1 kwiecień jak ktos wyżej pisał) ??
Moniuszko
Referent

Napisano: 01 kwie 2020, 19:52

Ja tak podałem, bo wnioski przyjmowaliśmy od 1 marca. Ogólnie raport powinien być za I kwartał, jeśli przyjmowaliście szybciej to wtedy wcześniejsza data :)
Milosz90
Referent

Napisano: 01 kwie 2020, 19:58

Bo ja się przez chwilę przestraszyłam, że to trzeba było wnioski z wcześniejszego okresu wprowadzić jeszcze :/
No tak, my również od 1 marca. Czyli w sumie za ten jeden m-c. Dobra, to mamy czas do 7 kwietnia, tak ?
Moniuszko
Referent

Napisano: 01 kwie 2020, 20:02

Tak do 7 kwietnia. Raporty w wersji elektronicznej trzymamy u siebie, a oświadczenie o zarejestrowaniu wszystkich wniosków w SOW wysyłamy do oddziału PFRON.
Milosz90
Referent

Strona 1 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x