Raporty z SOW - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 02 kwie 2020, 14:02

uff ulżyło mi ;-)
a jeszcze teraz zauważyłam że jeden Wnioskodawca złożył mi wniosek w SOW na trzy różne zadania na A1, B1 i C1 i wszystkie wyświetlają się w systemie pod jednym numerem wniosku ... ciekawe jak to będzie uwzględnione w wygenerowanym raporcie.
Aaa i ostatnie pytanie raporty generuję jako Administrator Realizatora ?
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 02 kwie 2020, 14:13

Właśnie dlatego, każda jednostka miała opracować swój schemat numeracji przed otwarciem naborów, żeby nie było takich sytuacji jak wnioski o tym samym numerze itp.

Raporty generowałem z pozycji administratora :)
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 02 kwie 2020, 14:34

Milosz90 pisze:
02 kwie 2020, 14:13
Właśnie dlatego, każda jednostka miała opracować swój schemat numeracji przed otwarciem naborów, żeby nie było takich sytuacji jak wnioski o tym samym numerze itp.

Raporty generowałem z pozycji administratora :)
ale my jak najbardziej zrobiliśmy swój schemat numeracji i wszystkie pozostałe wnioski są ok, tylko tu gdzie wniosek złożył ten sam wnioskodawca we wszystkich zadaniach generuje ten sam numer wniosku przy tym samym wnioskodawcy, chyba że coś przeoczyłam jeśli wiesz jak temu zaradzić chętnie poczytam co by na przyszłość nie popełnić tego samego błędu ...
ewaaa
Stażysta

Napisano: 02 kwie 2020, 14:47

W takim razie może chodzi Ci o to, że wniosek zajmuje kilka pozycji w bazie? Każdy dokument rozliczeniowy (faktura) w bazie musiał być w osobnym wierszu. U mnie wnioskodawca złożył wniosek na sprzęt komputerowy, smartfon i oprogramowanie. W raporcie "Pilotażowy program "Aktywny samorząd" - wykaz danych sprawozdawczych" jego wniosek faktycznie zajmuje 3 pozycje, dla każdego przedmiotu dofinansowania osobno.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 02 kwie 2020, 14:53

PCPR.ON.42.001.M I.ASB1.WNIOSEK.2020
PCPR.ON.42.001.M I.ASC1.WNIOSEK.2020
PCPR.ON.42.001.M I.ASA1.WNIOSEK.2020
może źle się wyraziłam dla mnie numer wniosku w tym wypadku to 001 i mimo że rozszerzenie do każdego wniosku jest inne ASB1, ASC1, ASA1 to dla mnie numer jest ten sam ...
ewaaa
Stażysta

Napisano: 02 kwie 2020, 15:26

Aaaa :) No to teraz wszystko jasne :) Każde zadanie to odrębny nabór (wyjątkiem jest A2 i A3 oraz B1, B3 i B4) i dlatego wnioski w poszczególnych naborach będą numerowane od 1. Ten wnioskodawca złożył wniosek jako pierwszy we wszystkich trzech naborach i dlatego ma wszędzie numer 1. Na pierwszych szkoleniach pytałem czy nie jest możliwe połączenie jakoś tej numeracji, (ponieważ my zawsze rejestrowaliśmy wszystkie wnioski z AS w jednym rejestrze) to powiedzieli mi, że nie jest to technicznie możliwe i każdy nabór to osobny rejestr wniosków.

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno i że wreszcie się dogadaliśmy :)
Milosz90
Referent

Napisano: 06 kwie 2020, 9:55

A dlaczego w raporcie 19 (dawna baza) przy kilku wnioskodawcach mam już "cenę brutto" i "suma z karty oceny". Wspomnę, że zrobiłam tylko oceny formalne wniosków i kwoty, które pojawiły się, są z kosmosu, nijak nie pasują mi do wnioskowanych kwot... :?: :?: Mam to usunąć?
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 06 kwie 2020, 10:35

Jeśli chodzi o sumę z karty oceny to nie pomogę, bo nie wiem dlaczego coś tam się pokazuje. U mnie same zera, a również zatrzymaliśmy się na etapie przeprowadzonych weryfikacji formalnych.

Ceny brutto to ceny z faktur pro-forma, a kwoty wnioskowane to ceny brutto minus wymagany udział własny. Pewnie dlatego ta rozbieżność :)
Milosz90
Referent

Napisano: 06 kwie 2020, 10:45

a skąd wiadomo ze raport ma być wygenerowany do 31.03.2020? oświadczenie dajemy do dnia złożenia sprawozdania czyli np. 06.04.2020.
tylko tyle ze moje kwietniowe raporty są każdego dnia inne :)
kaliś
Praktykant
Od: 16 mar 2017, 21:21
Zajmuję się: aktywny samorzad

Napisano: 06 kwie 2020, 10:56

Milosz90 pisze:
06 kwie 2020, 10:35
Jeśli chodzi o sumę z karty oceny to nie pomogę, bo nie wiem dlaczego coś tam się pokazuje. U mnie same zera, a również zatrzymaliśmy się na etapie przeprowadzonych weryfikacji formalnych.

Ceny brutto to ceny z faktur pro-forma, a kwoty wnioskowane to ceny brutto minus wymagany udział własny. Pewnie dlatego ta rozbieżność :)
AAAAA, już widzę -w cenie brutto faktycznie wpisały się kwoty czesnego. Zmyliły mnie te kwoty w ostatniej kolumnie (suma z karty oceny) i to, ze nie wszyscy mieli wpisane kwoty brutto (ci bez czesnego).Dzięki!!!
A jeszcze jedno pytanie odnośnie tego raportu: Wnioskodawcy wpisani są nie w takiej kolejności, w jakiej wpłynęły wnioski. Zmieniać coś?
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x