Kati@ nie zgodzę się z Tobą, ja podpowiadam żeby dowiedzieli się w KRUSie czy Ci nie będą mieli nic do niego za podpisanie takiego oświadczenia,Kati@ pisze:Co za bzdury , co ma krus do rozstrzygania czy zdo przysługuje czy nie? Podpisze rolnik domownik małżonek rolnika oświadczenie z ustawy o sr i zdo może dostać, nie podpisze nie dostanie. Jak jest obowiązkowo ubezpieczony w krus to nie będzie miał składek do zus. Nie potraficie przeczytać 2 prostych zapisów art. 3 ustawy o zdo i art. 17b ustawy o śr a zabieracie się za przepisy ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników.
Ogarniecie się w końcu i przestaniecie wydzwaniać, wysyłać ludzi do krus, ,,piękną'' opinię wystawiacie sobie i przy okazji innym normalnie myślących, wstyd mi za Was
a to w związku z tym, że nie mam ochoty się zajmować interpretacją przepisów KRUSu i tym bardziej różną poszczególnych oddziałów KRUSu.
A dodatkowo to rolnicy/małżonkowie itd. sami się pytają zazwyczaj czy mogą dopytać w KRUSie, więc tu problemu nie widzę z tym, że ktoś chce się upewnić.