Rozliczenie kwoty mniejszej niż w umowie - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 09 lis 2020, 14:11

Milosz90 pisze:
16 wrz 2020, 14:00
A dziwię się informacji o konieczności zrobienia aneksu. Przecież nie po to w umowie piszemy, że przyznane dofinansowanie jest do kwoty i, że ostateczna kwota zostanie ustalona na podstawie dokumentów księgowych, żeby później bawić się w aneksy.
Dokładnie. Tym bardziej, że robienie aneksu to porażka - trzeba go zrobić papierowo i klient musi go podpisać (zmieniałem daty rozliczenie) co mija się z przeznaczeniem SOWu - bez wychodzenia z domu:(
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Napisano: 09 lis 2020, 14:21

dobra, pogrzebałem w cudownym systemie i znalazłem rozwiązanie, ale co się trzeba z tym omęczyć to nasze :/
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 15 gru 2020, 14:51

Też mam problem z rozliczeniem kwoty mniejszej niż w zawartej umowie. pcprkolb czy możesz podać swoje rozwiązanie tej sprawy?
Stefan101
Praktykant
Od: 26 lip 2018, 13:50
Zajmuję się: PS

Napisano: 17 gru 2020, 14:35

Też mi się pojawił taki problem. Tam gdzie wypłaciłam mniejszą kwotę niż w umowie nie mam ikonki rozlicz przy umowie. Rozliczenie było dobrze sporządzone (tak mi się wydaje) wpisane były kwoty z faktury (rzeczywisty koszt), dofinansowanie dobrze obliczone. Sprzęt był tańszy i dofinansowanie też było mniejsze przekazane. Teraz przy tym wniosku dalej wisi mi kwota 160 zł. i nie mam ikonki rozlicz. I co teraz? czy trzeba sporządzać aneks? czy trzeba go wysyłać do wnioskodawcy i skan dołączać w sow? wiem, że ktoś już o to pytał ale nie doczytałam się nigdzie odpowiedzi.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 21 gru 2020, 14:56

Ja mam taki sam problem, napisałam do SOW i załączyłam screen z problemem i dostałam taką odpowiedz, może wam pomoże (u mnie niestety dalej jest bez rozlicz):)

Użytkownik HELPDESK skomentował:
Dzień dobry,
Z pozycji realizatora rozszerzonego należy:
1. Zrobić zwrot tej kwoty w rejestr zwrotów-> dodaj nowy zwrot
2.Wejść w edycję umowy przejść do zakładki transze i na samym dole jest przycisk ''oznacz status sprawy jako dofinansowanie wypłacone''
Wtedy pojawi się przycisk ''rozlicz''
asiaPCPR
Stażysta
Od: 11 wrz 2017, 13:20
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.

Napisano: 11 lut 2021, 9:36

i jak sobie radzicie z tym rozliczaniem? Mam teraz taką sytuację i też nie mogę rozliczyć umowy. Wprowadziłam zwrot - nie działa, cofnęłam rozliczenie i poprawiłam, ale też nie ma "rozlicz"
gosia1982
Stażysta
Od: 16 cze 2020, 14:50
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 11 lut 2021, 10:07

gosia1982 pisze:i jak sobie radzicie z tym rozliczaniem? Mam teraz taką sytuację i też nie mogę rozliczyć umowy. Wprowadziłam zwrot - nie działa, cofnęłam rozliczenie i poprawiłam, ale też nie ma "rozlicz"
Trzeba jako r.rozszerzony wejść na wnioski zatwierdzone, znaleźć ten konkretny wniosek i wejść oprzez 'oczko' (podgląd) i na dole zmienić status na 'dofinansowanie wypłacone'. Wtedy przy umowie powinna się pojawić ikonka 'rozlicz'. Bez wprowadzania zwrotu (jeśli oczywiście nie był to zwrot, tylko wypłata mniejszego dofinansowania niż w przyznanego w umowie).
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 11 lut 2021, 10:36

dzięki, udało się
gosia1982
Stażysta
Od: 16 cze 2020, 14:50
Zajmuję się: świadczenia

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU